Tærte med gedeost

Forskellige typer tærte med gedeost

Mangler du inspiration til en lækker madtærte, så findes der masser af nemme, sunde og lækre opskrifter på tærte med gedeost lige her.

Vi har dykket ned i hele emnet madtærter – få masser af inspiration i Den store madtærte-guide 2018.

Engang var en tærte en dessert, men i dag er det i mindst ligeså høj grad en forret, en frokostret eller en hovedret. Madtærter har virkelig indtaget de danske husholdninger.

Det smarte ved tærter er, at man stort set kan fylde hvad som helst på. Der findes sikkert en ‘Oprydning-i-køleskabet-tærte’ i langt de fleste hjem. Når det er sagt, så findes der selvfølgelig nogle kombinationer af råvarer, der fungerer bedre end dem med tilfældige rester.

Squash, spinat og bacon

En af dem er en tærte med gedeost og squash. De to ting passer bare vældigt godt sammen. Hvis man vælger en bund af butterdej, vil det klæde tærtefyldet godt med noget syre til at neutralisere de fede nuancer.

Denne Squashtærte med gedeost og citron er et godt bud på sådan en tærte.

Gedeost går også godt sammen med spinat. Den kombination er faktisk så god, at den pt. fylder pladsen som vores favorit i kategorien tærter med gedeost.

Nu skal læseren ikke tro, at vi er helt kød-forskrækkede. BACON er efter redaktørens mening danskernes nationalkrydderi 😉 Bacon kan fungere i alle madretter! Derfor naturligvis også i tærte. Bacon og gedeost fungerer godt sammen og derfor har vi selvfølgelig lavet en variant med netop de to ting og kartofler. Gedialt!

Tærtebunden og osten på toppen

Selve tærtebunden er en helt anden dimension. Både en tærte med butterdej og en traditionel (grov) bund er lækkert. Det kommer an på humøret og i høj grad også på fyldet, hvad tærtebunden skal bestå af.

Husk ost! For at slutte en tærte godt af, er ost den tredje – og nok vigtigste – dimension. God ost er mindst lige så vigtigt som en god bund og lækkert fyld.

En tærte med gedeost er ikke kun lækker og smagfuld. Den er også utrolig flot, da gedeost ikke flyder ud. Så med gedeost på tærte, bliver det ikke bare et brunt lag på toppen, men flotte hvide ringe.

Andre fif til madtærter med gedeost

Udover at man kan putte næsten alt på en madtærte, er der mange andre fordele. En tærte skal bages. Mens din tærte er i ovnen, passer den sig selv. I gennemsnit er en tærtes bagetid ca. 35 min. ved 200 °C (normal ovn). Det betyder en halv time før spisetid til at lege med ungerne, rydde op eller slappe af.

Det er altid lækkert med salat som tilbehør til tærte. Så hvis man hygger sig i køkkenet, kan man passende smække en nem grøn salat sammen som tilbehør.

Det er lækkert at få tærte til aftensmad. Men den kan serveres på alle tidspunkter. Du kan lave en lækker tærte til frokost, til brunch eller som natmad til en stor fest.

Har du også fået lyst til tærte med gedeost, så tag et kig i listen ovenfor.