Efterårssalat med spidskål

I denne uge byder vi på en lækker efterårssalat. Ja, vi er lidt tidligt ude, men det føles jo desværre nærmest som efterår i disse dage.

Efterårssalaten er baseret på spidskål med smørristede østershatte, pærer, tørrede tranebær og panerede gedeostskiver som de toneangivende smage.

En lækker efterårssalat med spidskål kan nu sagtens spises på andre årstider. Østershatte er traditionelt en efterårssvamp. Men udenfor østershattens sæson, kan andre svampe bruges.

De panerede gedeosteskiver af Soignon økologisk gederulle er lavet med pankorasp, men i manglen af bedre, kan almindelig rasp også sagtens bruges.

Pærerne og tranebær er de sød/syrlige indslag til denne efterårssalat, som er med til at balancere den.

Servér den eksempelvis med Cordon Bleu, en rød bøf eller et stykke laks. Denne efterårssalat kan bruges som tilbehør til masser af ting.

Det er Julie Karla, der har lavet efterårssalaten. Som altid har Julie lavet en ret der viser gedeostens utallige muligheder i hverdagsmad.

Find en oversigt over alle vores opkrifter med gedeost og find flere af Julie’s kreationer her.

Ikke mere snak, her kommer opskriften på en skøn efterårssalat med spidskål og gedeost.

Opskrift på lækker efterårssalat med spidskål, østershatte og paneret gedeost

TIDSFORBRUG

Måltidstype: Frokostret, salat, tilbehør

Stegetid: Ca. 20 min.

Personer: 2 – 4

Tilberedning: 30 min.

Sværhedsgrad: Let

INGREDIENSER

  • 180 g Soignon økologisk gederulle
  • 1 æg
  • Pankorasp
  • Smør
  • 200g østershatte
  • ¼ stort spidskål
  • 2 små pærer
  • 1 håndfuld tørrede tranebær
  • 2 spsk æblecidereddike
  • 1 spsk extra jomfru olivenolie
  • Flagesalt

FREMGANGSMÅDE

Tænd en pande på høj varme og tilsæt lidt smør. Steg østershattene indtil de tager farve. Tilsæt evt. lidt mere smør og en lille smule citron. Stil østershattene til side.

Pisk et æg sammen og hæld pankorasp op i en anden skål.

Skær 10 – 12 skiver af en Soignon økologisk gederulle.

Varm panden op igen på middelhøj varme og tilsæt en god klat smør.

Vend gederulleskiverne i æg og derefter pankorasp. Steg dem på panden og tilsæt mere smør, eller evt. olivenolie, undervejs. Lad dem stege i 5 – 7 minutter eller indtil at de er flotte gyldne.

Imens snittes spidskålet så fint som muligt og anrettes på et fad eller på tallerkener ved portionsanretning.

Skyl og skær pærerne i både og placer dem på det snittede spidskål.

Pisk olivenolie, æblecidereddike og flagesalt sammen med en gaffel og hæld det over.

De tørrede tranebær drysses henover og det samme gøres med de stegte østershatte.

Når de gratinerede gedeostskiver er færdigstegte, placeres de kortvarigt på et stykke køkkenrulle.

Anret dem derefter ovenpå efterårssalaten.

Servér denne lækre efterårssalat med spidskål, pærer og paneret gedeost.

Gedialt – Bon Appetit!

#gedeostendk #Soignon #gedeost #elskergedeost

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published.