Dagens opskrift på knuste kartofler i ovn med gedeost og bacon bringer vi i dag af en helt særlig grund.
I dag er det nemlig International Bacondag. Ja, du hørte rigtigt, der findes en International Bacondag. Det skal fejres. Til det har vi naturligvis fået hjælp af Julie Karla. Hun har igen været kreativ og skabt nogle små godbidder.
Disse knuste kartofler kan bruges som tilbehør til en hovedret, som en forret eller som en lille tapas-ret. Mulighederne er næsten endeløse. Sådan er det med bacon. Det er jo ikke danskernes kød-krydderi nr. 1 uden grund 😊
For alle os der kører lidt fast i kartoffeltilbehør, er dette en herlig nyskabelse. Knuste kartofler er kogte kartofler, som får et tryk med bagsiden af en ske. Derefter tilsættes de knuste kartofler en lækker topping, inden de bages færdig i ovnen før servering.
Hvad er bedre som topping end en kombination af lækker gedeost og BACON? Delvist smeltet ost og sød sprødhed på toppen kan behage langt de fleste.
Det ’søde’ kommer fra en honningglasering af baconen. Skøn detalje!
De fungerer bedst med kartofler med (tynd) skræl, som de nye danske kartofler. Men kan også godt fungere med skrællede ’hvide’ kartofler.
Som nævnt øverst er det altid inspirerende Julie Karla der står bag opskriften. Find alle Julie Karlas øvrige opskrifter med gedeost, som hun har skabt for os, siden vi gik i luften med Gedeosten.dk for mere end et år siden.
Der er mange højdepunkter, men tjek eksempelvis opskrifterne på 2 stykker vegetariske smørrebrød, fisk en papilotte eller cremet polenta med citronbagte grøntsager.
For alle jer, der lige står og mangler en lille godbid på denne Bacondag, så kommer opskriften på knuste kartofler i ovn med gedeost og bacon lige her.
Opskrift på knuste kartofler i ovn med bacon og gedeost
TIDSFORBRUG
Måltidstype: Frokostret, forret, tapas
Bagetid: 15 + 15 + 5 = 35 min.
Personer: 2 – 4
Tilberedning: 10 min.
Sværhedsgrad: Let
INGREDIENSER
- 180 g Soignon økologisk gederulle
- 750 g små kartofler
- 200 g bacon
- 1 spsk flydende honning
- Frisk rosmarin (3 kviste)
- Extra jomfru olivenolie
- Salt
- Friskkværnet peber
FREMGANGSMÅDE
Forvarm ovnen til 200 °C (varmluft). Find en tabel til omregning til normal ovn.
Kog kartoflerne i saltet vand indtil de er møre. Husk at nye kartofler skal koges med mere salt end gamle kartofler. Stil dem til side og lad dem køle lidt af.
Imens kartoflerne koger, klargøres baconen. Læg baconskiverne på en bageplade beklædt med bagepapir. Derefter skal de pensles med flydende honning og et drys friskkværnet peber. Bag dem i ovnen i ca. 15 minutter eller indtil de er sprøde. Lad baconskiverne køle let af og hak dem derefter i mindre smulder.
Placér de kogte kartofler på en anden bageplade beklædt med bagepapir. Giv dem derefter et tryk enkeltvis med bagsiden af en ske. Pensl dem med en god olivenolie. Alternativt kan de pensles med det overskydende baconfedt, fra den første bageplade.
Hak lidt rosmarin og drys de knuste kartofler med det og et drys salt. Bag de knuste kartofter i ovnen i ca. 15 minutter. Ligesom baconen skal de være sprøde før de tages ud.
Skær skiver af en Soignon økologisk gederulle og del dem på midten. Placér en halv skive på hver af de knuste kartofler og bag i ovnen i 5-7 minutter, indtil gedeosten smelter.
Anret de knuste kartofler med gedeost med et godt drys med den honningglaserede bacon.
Drys til sidst med frisk rosmarin og servér.
Disse knuste kartofler fungerer super godt som en forret, som tapas, på en buffet eller som tilbehør til en hovedret.
Gedialt – Bon Appetit!
#gedeostendk #Soignon #gedeost #elskergedeost
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!