Løgsuppe med franske gedeostebrød

En undervurderet klassiker, som vi mener fortjener en renæssance, er løgsuppe. Fransk, smagful, budgetvenlig og optimal til efteråret, hvor varme supper igen vinder indpas på middagsbordet.

Med endnu en fransk tilføjelse i form af Soignon økologisk gederulle på det tilhørende ostebrød, giver vi denne fransk løgsuppe-opskrift et lille twist.

Traditionelt set serveres fransk løgsuppe med et ’låg’ bestående af ostegratineret brød. I vores version har vi valgt at placere gedeost-bruschettaen som en elegant sidevogn. Så kan man jo selv styre, hvor meget man efterfølgende vil lade ostebrødet sejle.

Fransk løgsuppe med ostebrød kan både fungere som forret eller som hovedret. Selvom denne franske løgsuppe ikke er af den stavblendede type (som eksempelvis en kartoffel-porre suppe), er den ret fyldig. Så den kan godt fungere som hovedret.

Det er igen Julie Karla, der har været i køkkenet. Julie bruger gerne økologiske råvarer og således også i denne franske løgsuppe med ostebrød. Opskriften er som altid smagfuld og samtidig en fryd for øjet.

Løg er lidt af en universal-grøntsag. Den kan bruges i et utal af retter. Men sjældent er løg i fokus i samme grad som i den franske løgsuppe. Opskriften består udover løg af hvidløg, timian og bouillon som de primære smagsgivere.

Når vi snakker om retter, hvor løg er i fokus, bliver vi nødt til at nævne en fransk løgtærte. Sådan én har vi selvfølgelig også. Prøv denne Franske løgtærte med gedeost på butterdejsbund.

Anbefal denne fransk løgsuppe-opskrift til din allermest frankofile ven. Fransk løgsuppe, med en sidevogn af baguette med fransk gedeost.

Opskrift på Fransk løgsuppe med gedeostebrød

TIDSFORBRUG

Måltidstype: Aftensmad, frokost, forret

Bagetid: 7 – 8 min.

Personer: 2 – 4

Tilberedning: 30 min.

Sværhedsgrad: Let

INGREDIENSER

  • 25 g smør
  • 1 kg løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 tsk sukker
  • 1 tsk timian
  • 3 laurbærblade
  • 1 ltr grøntsagsbouillon
  • Salt
  • Friskkværnet peber

Gedeost-bruschetta

FREMGANGSMÅDE

Pil og halvér løgene og skær dem derefter i skiver. Pil og hak også hvidløgene.

Hæld lidt smør i en gryde og tilsæt derefter løg og hvidløg. Steg dem ved høj varme i nogle minutter imens der røres godt rundt i gryden.

Skru ned til svag varme og tilsæt timian, laurbærblade og sukker. Rør rundt og lad løgene simre under låg i ca. 20 – 25 min. Undervejs røres der i løgene et par gange.

Tænd ovnen på 225 °C (varmluft).

Lav en liter grøntsagsbouillon.

Hæld grøntsagsbouillonen i gryden med de let-karamelliserede løg. Lad gryden stå og småsimre, imens gedeostbrødene forberedes. Smag til med salt, friskkværnet peber og evt. lidt citronsaft. Fjern laurbærblade.

Skær 8 skiver af en Soignon økologisk gederulle.

Skær også 8 skiver af et baguette/flutes og læg en skive gedeost på hver. Giv hvert gedeost-bruschetta et dryp akaciehonning og lidt frisk finthakket rosmarin.

Bag dine bruschetta med gedeost og honning 7 – 8 min. i ovnen til brødene er gyldne og gedeosten delvis smeltet.

Servér den franske løgsuppe med de varme gedeost-bruschetta som sidevogn.

Gedialt – Bon Appetit!

#gedeostendk #Soignon #gedeost #elskergedeost

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published.