Foccacia brød med tomat er denne ugens lille madpakke-hit på bloggen.

Foccacia stammer fra Italien og er en relativt flad brødtype, som eksempelvis bruges som tilbehør til pastaretter og andre lækre retter fra det italenske køkken. Store foccacia brød kan så skæres i skiver eller rives over i lækre chunks.

Et foccacia brød kan serveres ’rent’ kun med extra jomfru olivenolie og krydderier. Men det bliver kun endnu mere lækkert med lidt god ost og andre lækre ingredienser ovenpå.

I denne version af det lækre italienske madbrød er det en mini-version. Disse foccacia brød passer optimalt som en lille snack eller til madpakken. Men de kan nu også sagtens laves i en stor version, som man kan bruge som tilbehør.

Disse mini foccacia brød med tomat er derudover toppet op med modnet gedeost, oliven og frisk timian. MUMS!

Fusionen mellem det italienske køkken og den lækre franske gedeost fungerer bare så godt. Foccacia con fromage de chevre ikke bare smager godt – det lyder også godt!

Vi serverer opskriften til dig lige her.

Opskrift på foccacia brød med tomat og gedeost


TIDSFORBRUG

Måltidstype: Snack, forret, madpakke

Bagetid: 20 min.

Personer: 6

Tilberedning: 20 min. (derudover hævetid til dejen)

Sværhedsgrad: Let

INGREDIENSER

Foccacia dej

  • 2,5 dl lunt vand
  • 25 g gær
  • 0,5 dl extra jomfru olivenolie
  • 1 tsk salt
  • Ca. 450 g mel

Fyld

  • 180 g Soignon gederulle
  • 250 g cherrytomater
  • Frisk timian
  • Ca. 12 sorte oliven (uden sted)
  • Extra jomfru olivenolie
  • Havsalt/flagesalt
  • Friskkværnet peber

FREMGANGSMÅDE

Start med at lave en foccacia dej. Gerne i god tid, men i hvert fald en time før at du vil bage disse lækre foccacia. Hvis du har tid, har dejen godt af at hæve endnu længere. Juster i det tilfælde ned på gæren. Brug kun 10-15 gram gær, hvis du har tid til at lade foccacia dejen hæve i 2-3 timer (lunt).

Bland gæren i det lillefingerlune vand. Tilsæt derefter extra jomfru olivenolie, salt og mel lidt ad gangen til dejen netop er mættet. Tildæk den og stil den derefter til hævning et lunt sted i minimum 1 time.

Hæld dejen ud på et meldækket bord og ælt dejen let igennem. Opdel dejen i 6 lige store stykker og rul dem til kugler. Træk dem hver især til aflange dejstykker og læg dem med afstand på en bageplade beklædt med bagepapir. Bank dem flade med håndfladen, så du har 6 flade, aflange foccacia af din dej.

Skær 12 skiver af en Soignon gederulle. Læg 2 skiver på hver foccacia.

Skær de sorte oliven og cherrytomaterne i mindre stykker (oliven uden sten i ringe og cherrytomaterne i halve eller kvarte). Fordel det ligeligt på dine foccacia.

Strø med frisk timian, havsalt og friskkværnet peber.

Tilsæt også nogle dråber olivenolie på alle 6.

Lad dine lækre foccacia brød med tomat og gedeost efterhæve i ca. 30 minutter.

Forvarm ovnen til 200 °C (normal ovn), så den er varm når de 30 minutter er gået. Find en tabel til omregning mellem normal ovn og varmluft.

Bag dine foccacia brød med tomat i 20 minutter, til de er gyldne og lækre.

Servér dem varme som en snack, som forret eller brug dem til madpakken.

Gedialt – Bon Appetit!

#gedeostendk #Soignon #gedeost #elskergedeost

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published.