Bruschetta er altid en skøn lille herlighed. Som forret, til tapas eller som en mellemmåltidssnack. Disse bruschetta med parmaskinke er ingen undtagelse.
Denne bruschetta med parmaskinke gøres endnu mere lækker med smørstegte kartofler, gedeost og ekstra ost på toppen.
De nye udenlandske kartofler er her endelig. Så nu skal de på bordet, efter en lang kedelig periode med kridhvide gamle og melede kartofler. Kog dem med salt og lad dem forblive faste i ca. 10 – 12 minutter.
Bruschetta er perfekt til at minimere madspild. Daggammelt brød og kartoffelrester kan snildt benyttes.
Det er dog vigtigt at kartoflerne ikke er overkogte (udkogte), de skal være faste, så de ikke smuldrer, når de skæres i helt tynde skiver. De skal også kunne klare en lille tur på panden i lidt smør,og forblive intakte.
Husk at vi har masser af andre opskrifter på bruschetta med gedeost. Hvis der skal gøres lidt ekstra ud af bruschettaerne, har vi især 2 gode bud.
Prøv disse Bruschetta med hvidløg og svampe eller disse Top-lækre bruschetta med løgpure og mørt oksekød.
Opskrift på bruschetta med parmaskinke, kartoffel og gedeost
TIDSFORBRUG
Måltidstype: Snack, forret osv.
Bagetid: 5 – 8 min.
Personer: 4
Sværhedsgrad: Let
Tilberedning: 30 min. (10 min. hvis man har kartoffel-rester)
INGREDIENSER
- 120 g. Soignon gederulle
- 20 g smør
- 4 skiver brød (daggammelt)
- 4 skiver parmaskinke
- 4 små kartofler (evt. rester fra dagen før)
- 1 løg
- Salt og peber
- Ca. 100 g revet mozzarella
FREMGANGSMÅDE
Forvarm ovnen til 225 °C (varmluft). Find en tabel til omregning her.
Sæt vand over og skyl kartoflerne. Skær kartoflerne i skiver på ½ cm. Kom dem i det kogende vand og kog dem i ca. 10 min. til de er let møre.
Tip: Hvis du har kartoffel-rester fra dagen før, kan de også skæres i skiver og benyttes, for at undgå madspild. Det er vigtigt at man kan skære dem ud i faste skiver.
Skræl og skær løget og kom dem på en varm pande med smørret. Lad dem stå og stege på middelvarme.
Hæld vandet fra kartofler og lad dem kortvarigt stå og dampe af. Hæld kartoflerne på panden sammen med løgene, når løgene er ved at være møre. Lad dem stå og stege let.
Smag til med salt og peber.
Skær 8 skiver af en Soignon gederulle.
Arranger 4 skiver daggammelt brød på et bageplade beklædt med bagepapir.
Placer en skive parmaskinke, 2 skiver gedeost og løg og kartofler på hver skive.
Top de lækre bruschetta med parmaskinke, kartoffel og gedeost op med revet mozzarella.
Bag dem midt i ovnen i 5 – 8 minutter.
Server dine bruschetta med parmaskinke mens de er lune, evt. på en bund af lidt grøn salat, som en lille forret eller snack.
Gedialt – Bon Appetit!
#gedeostendk #Soignon #gedeost #elskergedeost
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!