PORTOBELLO OG KANTARELLER
Svampesæsonen er på sit højeste her i efteråret. Hvis man går en tur i skoven, spirrer svampene op alle steder. Nogle kan man spise mens andre er giftige. Hvis man ikke har svampe-kendskab og selv kan plukke dem, må man ‘nøjes’ med at købe de spiselige svampe i dagligvarebutikkerne 😉
Svampene skal nydes til overmål, mens de er i sæson. Derfor byder vi i denne uge på disse indbydende bruschetta med hvidløg, svampe og gedeost a la Maria Vestergaard.
Til venstre med lækre kantareller og til højre med portobello-svampe. Man kan finde kantareller i naturen eller købe dem, mens de store lækre portobello-svampe skal købes i dagligevarebutikkerne.
Bruschetta er altid lækkert som en lille snack, som appetizer, til tapas eller som forret med en let grøn salat. Disse bruschetta med hvidløg, svampe og gedeost passer perfekt i alle disse sammenhænge.
Som nævnt ovenfor, er det bloggeren Maria Vestergaard der står bag. Marias variation af bruschetta er 3. opskrift i rækken med Soignon gederulle. Hun står også bag denne smukke salat med gedeost, bær og grillede nektariner og denne pizza med gedeost og parmaskinke. Vi siger foreløbigt TUSIND tak til Maria for alle 3 lækkerier.
Læs mere om vores blogger-samarbejder her. Og nu til opskriften, som serveres herunder:
Opskrift på bruschetta med hvidløg, svampe og gedeost
TIDSFORBRUG
Måltidstype: Snack, forret, tapas, appetizer
Bagetid: 5 min.
Personer: 4
Tilberedning: 20 min.
Sværhedsgrad: Let
INGREDIENSER
- 180 g. Soignon gederulle
- 250 g portobello-svampe
- 200 g kantareller
- 2 fed hvidløg (evt. 1 ekstra til gnidning)
- Extra jomfru olivenolie
- 8 skiver brød (daggammelt)
- Frisk timian
- Flagesalt
FREMGANGSMÅDE
Start med at rengøre svampene og hak derefter portobello-svampene i mindre stykker.
Tip: Langt de fleste vælger at vaske svampe under rindende vand. Husk at der er en god grund til, at de hedder svampe. Svampe suger nemlig vand, både badesvampe og de svampe man kan spise. Så når man vasker svampe under rindende vand, opsuger de noget af vandet. Hvis man efterfølgende steger svampene ved for lav varme, udskilles vandet og man kan opleve at svampene er omgivet af vand på panden. Så bliver de kogt i stedet for ristet. Det er bare ikke helt lige så lækkert. En anden mulighed er at rense dem for jord, med en lille fin børste og dermed undgå vandede svampe.
Hak hvidløgene fint og brug halvdelen til hver svampetype.
Steg først portobello-svampene ved høj varme i lidt olivenolie sammen med hakket hvidløg og evt. lidt peber. Det er vigtigt at der er godt gang i panden med olie, når svampene hældes på for at de bliver ristet ordentligt. Steg dem i 3-4 minutter.
Steg derefter kantarellerne ved høj varme i lidt olivenolie med resten af hvidløget. Når de er gyldne tages de af.
Skær 8 skiver af det daggamle brød. Rist derefter brødet let på begge sider på en brødrister eller smid det i ovnen i 5 min.
Hvis man skal være tro mod italiensk bruschetta, skal brødet derefter stænkes med extra jomfru olivenolie og gnides med et overskåret fed hvidløg. Det er valgfrit. 😊
Skær 8 tynde skiver af en Soignon gederulle. Hak endeskiven og resten af rullen i lidt mindre stykker.
På 4 skiver brød anrettes 2 tynde skiver gederulle på hver. Anret med kantareller eller portobello-svampe ovenpå. Drys med frisk timian og evt. et strejf salt.
Den grofthakkede gedeost vendes med de sidste svampe. Anret blandingen ovenpå de sidste 4 skiver brød sammen med lidt rucola. Drys igen med timian og evt. lidt salt.
Gedialt – Bon Appetit!
#gedeostendk #Soignon #gedeost #elskergedeost
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!