Julie Karla har lavet julegodter – naturligvis med Soignon økologisk gederulle.
Denne gang disker vi op med en skøn julesalat med and, granatæblekerner, 2 forskellige salater, tørrede tranebær og pistacienødder. Find en oversigt over alle Julie’s andre retter.
Denne julesalats-opskrift er lidt mættende, lidt syrlig, lidt frisk, lidt sød, ret sprød og super indbydende.
En måltidssalat er oplagt i juletiden, hvor man har brug for et lille, let og friskt måltid.
Kender du det – du har spist julefrokost hele dagen?
Først lidt lækker fisk og derefter hele ’svineriet’. Om eftermiddagen følges der op med kaffe, småkager og julegodter. Så hvad skal man finde på til aftensmad?
Man er ikke decideret sulten, men man har ikke fået ’rigtig mad’ siden først på eftermiddagen.
Sådan ser både 1. og 2. Juledag ud hos redaktøren hvert eneste år (og jeg elsker det). Jeg er ret sikker på, at jeg ikke er den eneste der er i tvivl om aftensmaden i juledagene.
Det oplagte svar er en let, frisk og lækker salat til aftensmad, som denne julesalat.
Opskriften, hvor man endda kan bruge sine anderester fra juleaftensmiddagen, får du herunder. I vores opskriften har vi brugt et ny-stegt andebryst.
Så er der ikke meget andet at sige end rigtig glædelig jul 😊
Opskrift på salat med and – julesalat med granatæblekerner og gedeost
TIDSFORBRUG
Måltidstype: Frokostret, salat, aftensmad
Stegetid: ca. 15 min.
Personer: 2
Tilberedning: 30 min.
Sværhedsgrad: Let/middel
INGREDIENSER
- 100 g Soignon økologisk gederulle
- 1 andebryst
- Flagesalt
- Friskkværnet peber
- Lidt smør til stegning
- Extra jomfru olivenolie
- 2 hjertesalater
- ½ lille radicchio salathoved (alternativt rød spidskål)
- En lille håndfuld granatæblekerner
- En lille håndfuld tørrede tranebær
- En lille håndfuld usaltede pistacienødder
Honning-sennepsdressing
- 1 tsk honning
- 1 tsk Dijon sennep
- 2 spsk extra jomfru olivenolie
- 1 spsk æblecidereddike
FREMGANGSMÅDE
Skyl hjertesalaterne godt og grundigt og skær det allernederste af stokken af. Ikke ret meget, for bladene skal stadig ’sidde fast’. Halvér de 2 hjertesalater.
På en pande tilsættes lidt olivenolie og de 4 halve hjertesalater steges med skæresiden nedad. Steg dem ved middelhøj varme indtil de får en gylden stegeskorpe på skæresiden. Anret dem med det samme på et passende fad.
Tilsæt smør og lidt mere olivenolie på den samme pande og skru op på høj varme.
Krydr andebrystet med salt og peber og steg det med skindsiden nedad. Lad det stege ca. 5 minutter til skindet bliver sprødt. Vend andebrystet om på den anden side og skru ned til middelvarme.
Lad det stege videre i ca. 10 minutter for rosa, eller lidt længere hvis det skal være helt gennemstegt. Når andebrystet er færdigstegt, skal det trække 5-10 minutter inden det skæres ud.
Imens andebrystet steger færdig på panden og imens det hviler klargøres de øvrige ting.
Skær 6 skiver af en Soignon økologisk gederulle.
Hak pistacienødderne groft.
Udtag granatæblekernerne, ca. 1/6 af et helt granatæble er rigeligt.
Skyl radicchioen og skær eller bræk den i mindre stykker. Hvis man ikke kan finde radicchio, kan rød spidskål også fungere. Fordel stykkerne på fadet med de let-afkølede halve hjertesalater.
Bland alle ingredienserne til honning-senneps-dressingen sammen i en lille skål. Smag til og dryp den derefter udover fadet med salat.
Fordel gedeostskiverne ovenpå salaten.
Når andebrystet har hvilet, skæres det i tynde skiver, som også fordeles på fadet.
Hvis du har rester fra anden fra juleaften, kan de også benyttes i stedet for et andebryst.
Drys til sidst med granatæblekerner, hakkede pistacienødder og tørrede tranebær.
Server din salat med and og gedeost som en let lille anretning, eksempelvis som aftensmad efter en dag med julefrokost.
Gedialt – Bon Appetit!
#gedeostendk #Soignon #gedeost #elskergedeost
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!