Pizza med gedeost
Inspiration til en lækker pizza med gedeost
Pizzaens oprindelse kan tilsyneladende ikke fastslåes helt nøjagtigt. Med rimelig stor sikkerhed ved man dog, at den er fra Middelhavsområdet. Men i langt de fleste menneskers bevidsthed er en pizza fra Italien.
Når man rejser på ferie til Italien, er det for de fleste, forbundet med gode vine, pasta og pizza. Oprindelsen er for så vidt ikke så afgørende. Men en ting er sikkert. Den bedste pizza får man i Italien (redaktøren har fået den allerbedste pizza i Napoli).
Danskerne tog for alvor pizza’en til sig i 1980’erne. Pizzariaer skød op i enhver provinsby. Og endnu vigtige – danskerne begyndte at lave hjemmelavet pizza. Idag er hjemmelavet pizza en fast bestanddel på menuen hos langt de fleste danskere. Derfor er nye pizza-idéer også noget som de fleste efterspørger. Da pizza med oksekød og pepperoni er lidt kedeligt i længden.
Pizza med gedeost er en af de nyeste trends. I denne sektion kan du finde en lækker pizza opskrift, hvis du vil med på bølgen med gedeost på pizza.
En anden trend er hvide pizzaer (Pizza Bianco). Altså pizza’er uden tomatsovs. Pizza med creme fraiche eller pizza med ost som ‘underlag’ er det mest almindelige på Pizza Bianco. Vi kan bl.a. byde på en lækker hvid pizza med creme fraiche, gedeost og honning. Denne pizza er virkelig med på moden, da den også kan fungere som dessert-pizza. Dessert-pizza er nemlig endnu en af de nyeste trends.
Vegatar-pizza bliver også mere og mere udbredt i takt med at flere danskere i praksis er flexitarer. Det vil sige, at de har nogle kødfrie dage. Her i sektionen kan man bl.a. finde en pizza med broccolibund og gedeost, som et forslag på en pizza til dem der lever delvist vegetarisk.
De vigtigste ting på hjemmelavet pizza
Pizzaens ost er naturligvis meget vigtig. Det er ligesom prikken over I’et. Pizza med mozzarella er klassisk – pizza med gedeost er friskt. Hvis du ikke har prøvet det, så eksperimenter med osten. Det kan virkelig skabe en ny god oplevelse, eksempelvis med gedeost.
Gedeost på pizza er ikke kun lækkert, det er også visuelt flot. Gedeost flyder nemlig ikke ud, som komælksoste gør. Derfor er det en fryd for både øjet og ganen med skiver af gedeost på toppen.
Fyldet er naturligvis også vigtigt. Lad være med at overfylde en hjemmelavet pizza. En lækker pizza er simpel, så man kan smage de (få) forskellige ingredienser. En pizzaopskrift bør være nem og simpel, da den ikke skal indeholde alt for meget.
Tomatsovsen på pizza er det 3. afgørende element. En god tommelfingerregel er, at jo længere en tomatsovs simrer på komfuret, desto bedre bliver den. Alternativt er pizza med creme fraiche eller ekstra ost som ‘underlag’ gode bud.
Selvom vi på redaktionen EEELSKER ost, så er vi ikke blinde for, at pizzabunden er meget vigtig i en hjemmelavet pizza. Derfor har vi en opskrift på en nem pizzadej lige her.
Bag din pizza i ovnen (evt. på en pizzasten) på høj temperatur. Minimum 250 °C (normal ovn). Hvis du bager din pizza i ovnen på 200 °C bliver den ikke sprød, men slatten. Find en nem omregning mellem graderne i varmluft og normal ovn.
Så er du forhåbentlig klædt på til bagning af hjemmelavet pizza. Prøv en lækker pizza med gedeost – det er gedialt!