Chevre Chaud oversættes på dansk til ’varm ged’. Underforstået ’opvarmet eller bagt gedeost’. I denne skønne opskrift er der tale om ’varm gedeost’ på en bund af ananas.

Traditionelt er skiver af gedeost placeret på skiver af brød og ’varmet’ i ovnen. Som det for eksempel er tilfældet i denne klassiske Salade Chevre Chaud.

Vi har også en anden variant, hvor Julie Karla har tilføjet bagte vindruer i hendes fortolkning af den populære salat, Chevre Chaud. Find den lige her.

Men der er selvfølgelig masser af andre muligheder. Der er faktisk mange retter, hvor brød bliver sneget ind som tilbehør. Det er vi mange der elsker. Men hvis man gerne vil undgå brød af og til, kan man tænke i brødløse alternativer. Det gælder også til en klassisk Chevre Chaud.

I denne Chevre Chaud på ananas er der også tilsat mandler, vindruer og dild. Basen består af salat og tomater og så er der selvfølgelig også en god vinaigrette til at binde det hele sammen.

Det er en meget lækker og sødmefyldt ret, hvor ananas, gedeost og mandlerne spiller godt sammen. På billedet er der også tilsat majs. Det kan være et fint supplement, men ikke en nødvendighed. Majs eller ej, så er opskriften her:

Opskrift på nyfortolket Chevre Chaud på ananas – en salat med tomat og mandler

TIDSFORBRUG

Måltidstype: Tilbehør, forret, salat

Bagetid: 6 – 8 min.

Personer: 2 – 4

Tilberedning: 20 min.

Sværhedsgrad: Let

INGREDIENSER

  • Ca. 180 g. Soignon gederulle
  • 4-8 skiver ananas (Frisk eller fra ananasringe i dåse)
  • 4 tomater
  • 100 g krølsalat (ex. mix salat eller Lollo Bionda)
  • 40 g mandler
  • 10 røde vindruer
  • Dild
  • Extra jomfru olivenolie
  • Hvidvinseddike/ hvid balsamico
  • Akaciehonning

FREMGANGSMÅDE

Forvarm ovnen til 180 °C (varmluft).

Skyl salaten godt og lad den dryppe af. Arranger salaten midt på en tallerken.

Denne ret kan udgøre en forret til 4 personer eller en let frokostret for 2. Portionsanret henholdsvis på 4 eller 2 tallerkener.

Skyl tomater og skær dem i tynde skiver. Anret tomaterne udenom salaten i en ring yderst på tallerkenen, med små overlap mellem skiverne.

Skær 8 tynde skiver af en frisk ananas, efter at kanterne er fjernet. Hvis man bruger ananas i dåse, brug da 4 skiver og dræn dem let og skær dem i halve.

Skær 8 skiver af en Soignon gederulle og placer dem midt på de friske ananasskiver. Bag dine Ananas Chevre Chaud i ovnen i 6 – 8 min ved 180 °C (varmluft). Find en tabel til omregning her

Bland lidt olivenolie, hvidvinseddike og akaciahonning og pisk en vinaigrette sammen. Den kan også rystes sammen i en sovsejævner. Smag til med lidt salt og find en god balance mellem sødt, salt og syrligt.

Skær vindruerne i halve og anret dem på din salat med tomaterne.

Læg de letafkølede Chevre Chaud på ananas ovenpå og dryp med lidt vinaigrette.

Drys til sidst med dild og mandler.

Servér dine Chevre Chaud på ananas på salat med tomater som en let froskostret eller som tilbehør.

Gedialt – Bon Appetit!

#gedeostendk #Soignon #gedeost #elskergedeost

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published.