Det er vist på tide at vi bringer gedeost og brød endnu tættere. Gedeost som pålæg på brød er jo super lækkert. Men hvad med gedeost ovenpå brødet – altså bagt ovenpå brødet?
Det er sjovt nok også gedialt!
Dette brød med gedeost og oliven er et fremragende madbrød. Eksempelvis som tilbehør til en sommer-grill-menu eller til tapas. Prøv det, hvis du ønsker et brød med lidt mere kant.
Bemærk at det ikke er en traditionel brød-opskrift, men mere noget der minder om en kageopskrift. Det er nemlig en lind dej, der ikke skal æltes eller hæves, men blot røres sammen og bages direkte i en brødform. Det er ikke et brød, som man spiser mange skiver af. Der er gods i sådan et brød med gedeost.
Opskriften på brød med gedeost og oliven får du her:
Opskrift på brød med gedeost og oliven
TIDSFORBRUG
Måltidstype: Tilbehør, tapas, snack
Bagetid: 25 + 10 min.
Personer: 4-6
Tilberedning: 10 min.
Sværhedsgrad: Let
INGREDIENSER
- Ca 80 g. Soignon gederulle
- 1 pk tørgær (11,8 g)/50 g gær
- 1 dl mælk
- 3 æg
- 1 dl extra jomfru olivenolie
- 1 lille tsk salt
- Et nip peber (hvid)
- 200 g mel
- 150 g revet Gruyère ost (eller Emmentaler)
- 110 g grønne oliven uden sten
ADVARSEL: Dette er ikke en slanke-opskrift! Den er tilegnet livsnyderen, med et ekstra hul i bæltet.
FREMGANGSMÅDE
Forvarm ovnen til 200 °C (normal ovn).
I en skål blandes mel, tørgær, æg, salt, peber, mælk og extra jomfru olivenolie. Pisk det hele sammen med en elpisker. (Hvis man bruger almindeligt gær, start da med at opløse gæren i mælken (evt. lillefingervarm) og tilsæt derefter de øvrige ingredienser og pisk.)
Når det er blandet sammen tilsættes hele grønne oliven uden sten og revet ost. Rør det i med en ske – ikke med elpiskeren.
Smør en lille kage-/rugbrødsform (18-20 cm) med lidt olie og hæld dejen i.
Bag først brødet i ca. 25 min ved 200 °C. Skær 4 skiver af Soignon gederulle og placer dem i en række midt på brødet. Bag derefter brødet med gedeost i ca. 10 min yderligere.
Tag brødet ud og løsn forsigtigt i siderne med en kniv. Lad brødet afkøle (ca. 30 min) inden servering i formen.
Da vi testede opskriften, brugte vi emmentaler og den kraftige Soignon Sainte Maure Sélection. Vi kan hilse at sige, at det tog det bestemt ikke nogen skade af. 😊
Brug brødet med gedeost og oliven til tapas eller som en lille snack før maden.
Gedialt – Bon Appetit!
#gedeostendk #Soignon #gedeost #elskergedeost
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!