Det er vist på tide at vi bringer gedeost og brød endnu tættere. Gedeost som pålæg på brød er jo super lækkert. Men hvad med gedeost ovenpå brødet – altså bagt ovenpå brødet?

Det er sjovt nok også gedialt!

Dette brød med gedeost og oliven er et fremragende madbrød. Eksempelvis som tilbehør til en sommer-grill-menu eller til tapas. Prøv det, hvis du ønsker et brød med lidt mere kant.

Brød med gedeost og oliven.

Bemærk at det ikke er en traditionel brød-opskrift, men mere noget der minder om en kageopskrift. Det er nemlig en lind dej, der ikke skal æltes eller hæves, men blot røres sammen og bages direkte i en brødform. Det er ikke et brød, som man spiser mange skiver af. Der er gods i sådan et brød med gedeost.

Opskriften på brød med gedeost og oliven får du her:

 Opskrift på brød med gedeost og oliven


TIDSFORBRUG

Måltidstype: Tilbehør, tapas, snack

Bagetid: 25 + 10 min.

Personer: 4-6

Tilberedning: 10 min.

Sværhedsgrad: Let

INGREDIENSER

  • Ca 80 g. Soignon gederulle
  • 1 pk tørgær (11,8 g)/50 g gær
  • 1 dl mælk
  • 3 æg
  • 1 dl extra jomfru olivenolie
  • 1 lille tsk salt
  • Et nip peber (hvid)
  • 200 g mel
  • 150 g revet Gruyère ost (eller Emmentaler)
  • 110 g grønne oliven uden sten

ADVARSEL: Dette er ikke en slanke-opskrift! Den er tilegnet livsnyderen, med et ekstra hul i bæltet.

FREMGANGSMÅDE

Forvarm ovnen til 200 °C (normal ovn).

I en skål blandes mel, tørgær, æg, salt, peber, mælk og extra jomfru olivenolie. Pisk det hele sammen med en elpisker. (Hvis man bruger almindeligt gær, start da med at opløse gæren i mælken (evt. lillefingervarm) og tilsæt derefter de øvrige ingredienser og pisk.)

Når det er blandet sammen tilsættes hele grønne oliven uden sten og revet ost. Rør det i med en ske – ikke med elpiskeren.

Smør en lille kage-/rugbrødsform (18-20 cm) med lidt olie og hæld dejen i.

Bag først brødet i ca. 25 min ved 200 °C. Skær 4 skiver af Soignon gederulle og placer dem i en række midt på brødet. Bag derefter brødet med gedeost i ca. 10 min yderligere.

Tag brødet ud og løsn forsigtigt i siderne med en kniv.  Lad brødet afkøle (ca. 30 min) inden servering i formen.

Da vi testede opskriften, brugte vi emmentaler og den kraftige Soignon Sainte Maure Sélection. Vi kan hilse at sige, at det tog det bestemt ikke nogen skade af. 😊

Brug brødet med gedeost og oliven til tapas eller som en lille snack før maden.

Gedialt – Bon Appetit!

#gedeostendk #Soignon #gedeost #elskergedeost

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published.