Tzatziki med et twist af mynte

Her på bloggen er det vores helt store mål, at inspirere til nye måder at bruge gedeost i madlavning.

Derfor kan vi i denne uge introducere en lækker opskrift på tzatziki med mynte og gedefriskost. Den er lækker!

Opskrift på tzatziki med mynte og gedefriskost

En opskrift på tzatziki forbinder de fleste ikke umiddelbart med gedefriskost. Men nogen gange skal man udfordres og prøve nye ingredienser. Engang var denne type dressing altid kun lavet med græsk youghurt. Men så blev det creme fraiche, så skyr og nu altså denne opskrift på tzatziki med gedefriskost.

På samme måde kan man udskifte agurken med rødbeder, squash, æbler eller andre grønsager der kan rives. En klassisk tzatziki med græsk youghurt og agurk er begyndelsen. Men det behøver langt fra at være slutningen på den ret 🙂

På den måde bevæger madlavningen sig hele tiden. Derfor ender man ikke med altid at spise det samme. Tænk nyt. Vores opskrift på tzatziki består af langt de fleste ting man kender fra den skønne græske dressing. Men gedefriskosten giver den et nyt pift. Du kan finde opskriften på tzatziki herunder.

Opskrift på tzatziki med mynte og gedefriskost

 

TIDSFORBRUG

Måltidstype: Dressing, tilbehør

Bagetid:

Personer: 4

Tilberedning: 15 min.

Sværhedsgrad: Let

 

INGREDIENSER

  • 125 g. Soignon gedefriskost naturel
  • 3 fed hvidløg
  • Extra jomfru olivenolie
  • 1 agurk
  • 1 forårsløg (ikke ét bundt)
  • ½ citron (saften)
  • Frisk mynte (én stilk)
  • Frisk dild (én stilk)
  • Salt og peber

 

FREMGANGSMÅDE

Placér de 3 hvidløgsfed i en lille skål og dæk dem med extra jomfru olivenolie. Film skålen og sæt den i mikrobølgeovnen i 45 sekunder ved lav effekt (300 W). Lad dem hvile uden at fjerne filmen fra skålen.

Riv agurken på et rivejern. Læg strimlerne i en si og vend rundt med lidt salt, for at dræne vandet ud af agurken.

Opskrift på tzatziki med mynteBland Soignon gedefriskost naturel med citronsaft og tilsæt hakket forårsløg, mynte og dild.

Knus de 3 fed hvidløg og tilsæt til dressingen med lidt af hvidløgsolien.

Klem agurkestrimlerne rigtig godt for at fjerne vandet og bland dem derefter i dressingen.

Opbevar tzatziki med mynte og gedefriskost i køleskabet i mindst 1 time inden servering.

Servér tzatziki med mynte og gedefriskost som tilbehør til grill-mad, som en lille snack eller tapasret. Det smager også lækkert på knækbrød.

Gedialt – Bon Appetit!

#gedeostendk #Soignon #gedeost #elskergedeost

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published.