Bruschetta med gedeost

Prøv en lækker bruschetta med gedeost

Bruschetta er italiensk af oprindelse. Gedeost er primært kendt fra Frankrig. Men som så mange andre ting i den globaliserede verden, fusioneres forskellige oprindelser også i madlavningen.

Bruschetta med gedeost er en meget lækker fusion. Det bedste fra Italien og det bedste fra Frankrig i skøn forening. Husk at godt brød elsker gedeost. Det samme gælder tørt brød fra dagen før.

Traditionelt er bruschetta brød (daggammelt), der dryppes med en god olivenolie og gnides med et fed hvidøg. Derudover kan man tilsætte eksempelvis tomat og parmesanost. Derefter skal en bruschetta i ovnen og bages i 8-10 min., så er den færdig. En bruschetta med tomat og ost er lækkert, men også ensformigt i længden.

Nye toppings på bruschetta

Idag man kan lave utallige andre variationer med det fyld og den ost, som man foretrækker. Der er mange lækre bruschetta-toppings, som man kan afprøve.

Det er her bruschetta med gedeost kommer ind i billedet. Måske delvist afledt af Salade Chevre Chaud, er en af de allerbedste varianter en bruschetta med gedeost og honning. Så nemt, så simpelt og så lækkert. Brød, gedeost og honning er bare et perfekt match som topping på en bruschetta.

En anden ting der passer perfekt til gedeost er figner. Den sæsonbetonede lille frugt er formidabel sammen med den fyldige gedeost. I vores variant er det både med en lækker figenkompot og med friske figner. Se listen med bruschettaer øverst på siden.

Der er en ny dreng i klassen. Sweet potato (sød kartoffel) er virkelig på fremmarch i de danske køkkener. Her på redaktionen forstår vi godt hypen. Sweet potato er lækkert! Til at afbalancere sweet potato og gedeost kunne den bitre rucola og de syrlige granatæblekerner være gode bud. Se den bruschetta-opskrift ovenfor under ‘Vores favorit’.

Tips til bruschetta med gedeost

Bruschetta serveres oftest som en forret. Men bruschetta som tapas, som tilbehør til en pastaret eller en salat er også meget lækkert. Om sommeren kan bruschetta på grill være lækkert sammen med godt kød og en god salat. Der er masser af opskrifter, anledninger og dermed muligheder, for at prøve en lækker bruschetta med gedeost.

Der er mindst en ting mere, der er genialt med bruschetta. Brød fra dagen før, der er blevet tørt, kan få helt nyt liv. Lidt lækre rester fra køleskabet og ost – en tur i ovnen – og vupti. Bruschetta bekæmper madspild 😉

Det er derfor du skal gå om bord i bruschetta med gedeost. Og så smager det jo bare helt vildt godt og er visuelt flot.