Tærte med gedeost og spinat
TIDSFORBRUG
Måltidstype: Hovedret – frokostret
Bagetid: 8 + 25 min.
Personer: 4
Tilberedning: 20 min.
Sværhedsgrad: Let
INGREDIENSER
Tærtebund
- 100 g. smør/margarine
- 2 spsk. vand
- 0,5 tsk. salt
- 2 dl. hvedemel
- 1 dl. grahamsmel
Fyld
- 150 g. Soignon gederulle
- 3 æg
- 200 g. hakkede friske spinatblade
- 2 dl. madlavningsfløde
- 1 spsk. frisk koriander
- salt
- peber
FREMGANGSMÅDE
Tærtebund
Tænd ovnen på 175 °C (varmluft) og smør et tærtefad på 24 cm i diameter med lidt olie.
Skær smør i mindre firkanter og hæld alle ingredienserne til tærtedejen i en skål. Ælt det hele sammen. (En tærtedej skal ikke overæltes, men kun æltes, til den hænger sammen. Opbevar den evt. på køl i minimum 30 min. Så er den nemmere at rulle ud.)
Rul dejen ud i en cirkel (30 cm. I diameter) og placer den i tærtefadet. Du kan evt. rulle tærtebunden op på kagerullen og derefter rulle den af igen hen over tærteformen. Juster den, så kanterne bliver pæne og ensartede.
Stik 8-10 huller med en gaffel og forbag tærtebunden i 8-10 min.
Fyld
Pisk de 3 æg let sammen med en gaffel i en skål. Tilsæt fløde, salt og peber.
Skyl og hak spinatbladene og den friske koriander. Tilsæt det til æggeblandingen og hæld det hele på den forbagte tærtebund.
Skær 8 skiver af Soignon gederulle og fordel dem på fyldet.
Bag tærten i ovnen i ca. 25 min eller til den er færdigbagt.
Server tærten varm med en god grøn salat til.
Gedialt – Bon Appetit!
#elskergedeost #Soignon #gedeost
TIDSFORBRUG
Måltidstype: Hovedret – frokostret
Bagetid: 8 + 25 min.
Personer: 4
Tilberedning: 20 min.
Sværhedsgrad: Let
INGREDIENSER
Tærtebund
- 100 g. smør/margarine
- 2 spsk. vand
- 0,5 tsk. salt
- 2 dl. hvedemel
- 1 dl. grahamsmel
Fyld
- 150 g. Soignon gederulle
- 3 æg
- 200 g. hakkede friske spinatblade
- 2 dl. madlavningsfløde
- 1 spsk. frisk koriander
- salt
- peber
FREMGANGSMÅDE
Tærtebund
Tænd ovnen på 175 °C (varmluft) og smør et tærtefad på 24 cm i diameter med lidt olie.
Skær smør i mindre firkanter og hæld alle ingredienserne til tærtedejen i en skål. Ælt det hele sammen. (En tærtedej skal ikke overæltes, men kun æltes, til den hænger sammen. Opbevar den evt. på køl i minimum 30 min. Så er den nemmere at rulle ud.)
Rul dejen ud i en cirkel (30 cm. I diameter) og placer den i tærtefadet. Du kan evt. rulle tærtebunden op på kagerullen og derefter rulle den af igen hen over tærteformen. Juster den, så kanterne bliver pæne og ensartede.
Stik 8-10 huller med en gaffel og forbag tærtebunden i 8-10 min.
Fyld
Pisk de 3 æg let sammen med en gaffel i en skål. Tilsæt fløde, salt og peber.
Skyl og hak spinatbladene og den friske koriander. Tilsæt det til æggeblandingen og hæld det hele på den forbagte tærtebund.
Skær 8 skiver af Soignon gederulle og fordel dem på fyldet.
Bag tærten i ovnen i ca. 25 min eller til den er færdigbagt.
Server tærten varm med en god grøn salat til.
Gedialt – Bon Appetit!
#elskergedeost #Soignon #gedeost
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!