Tærte med butterdej, gedeost, kartofler og bacon

Tærte med gedeost, kartofler, bacon, løg og Gruyere
  • TIDSFORBRUG

    Måltidstype: Aftensmad

    Bagetid: 30 – 35 min.

    Personer: 4

    Tilberedning: 30 min.

    Sværhedsgrad: Let

  • INGREDIENSER

    • 250 g. Soignon gederulle
    • 1 pk butterdej i rulle
    • 200 g bacon
    • 5 kartofler
    • 1 løg
    • Revet Gruyere ost (alt. revet Cheddar/Emmentaler)
    • Friskkværnet peber
  • FREMGANGSMÅDE

    Forvarm ovnen til 200 °C (varmluft).

    Skræl kartoflerne og kog dem i saltet vand i 10-12 min.

    Rul butterdejen ud i et rundt tærtefad og prik overalt med en gaffel.

    Skær skiver af Soignon gederulle og placer dem på butterdejen, så de ligger op ad hinanden.

    Skær bacon i mindre stykker/tern og spred halvdelen ovenpå.

    Skær kartoflerne i tynde skiver og arranger halvdelen ovenpå i cirkler.

    Hak et løg og fordel det og tilsæt friskkværnet peber.

    Gentag med et nyt lag bacon og kartofler og drys til sidst med Gruyere/Cheddar/Emmentaler.

    Bag tærten i ovnen 30-35 minutter ved 220 °C.

    Server den rygende varm med en lækker grøn salat.

    Gedialt – Bon Appetit!

    #elskergedeost #Soignon #gedeost

  • TIDSFORBRUG

    Måltidstype: Aftensmad

    Bagetid: 30 – 35 min.

    Personer: 4

    Tilberedning: 30 min.

    Sværhedsgrad: Let

  • INGREDIENSER

    • 250 g. Soignon gederulle
    • 1 pk butterdej i rulle
    • 200 g bacon
    • 5 kartofler
    • 1 løg
    • Revet Gruyere ost (alt. revet Cheddar/Emmentaler)
    • Friskkværnet peber
  • FREMGANGSMÅDE

    Forvarm ovnen til 200 °C (varmluft).

    Skræl kartoflerne og kog dem i saltet vand i 10-12 min.

    Rul butterdejen ud i et rundt tærtefad og prik overalt med en gaffel.

    Skær skiver af Soignon gederulle og placer dem på butterdejen, så de ligger op ad hinanden.

    Skær bacon i mindre stykker/tern og spred halvdelen ovenpå.

    Skær kartoflerne i tynde skiver og arranger halvdelen ovenpå i cirkler.

    Hak et løg og fordel det og tilsæt friskkværnet peber.

    Gentag med et nyt lag bacon og kartofler og drys til sidst med Gruyere/Cheddar/Emmentaler.

    Bag tærten i ovnen 30-35 minutter ved 220 °C.

    Server den rygende varm med en lækker grøn salat.

    Gedialt – Bon Appetit!

    #elskergedeost #Soignon #gedeost

1 reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published.