Tærte med butterdej, gedeost, kartofler og bacon
TIDSFORBRUG
Måltidstype: Aftensmad
Bagetid: 30 – 35 min.
Personer: 4
Tilberedning: 30 min.
Sværhedsgrad: Let
INGREDIENSER
- 250 g. Soignon gederulle
- 1 pk butterdej i rulle
- 200 g bacon
- 5 kartofler
- 1 løg
- Revet Gruyere ost (alt. revet Cheddar/Emmentaler)
- Friskkværnet peber
FREMGANGSMÅDE
Forvarm ovnen til 200 °C (varmluft).
Skræl kartoflerne og kog dem i saltet vand i 10-12 min.
Rul butterdejen ud i et rundt tærtefad og prik overalt med en gaffel.
Skær skiver af Soignon gederulle og placer dem på butterdejen, så de ligger op ad hinanden.
Skær bacon i mindre stykker/tern og spred halvdelen ovenpå.
Skær kartoflerne i tynde skiver og arranger halvdelen ovenpå i cirkler.
Hak et løg og fordel det og tilsæt friskkværnet peber.
Gentag med et nyt lag bacon og kartofler og drys til sidst med Gruyere/Cheddar/Emmentaler.
Bag tærten i ovnen 30-35 minutter ved 220 °C.
Server den rygende varm med en lækker grøn salat.
Gedialt – Bon Appetit!
#elskergedeost #Soignon #gedeost
TIDSFORBRUG
Måltidstype: Aftensmad
Bagetid: 30 – 35 min.
Personer: 4
Tilberedning: 30 min.
Sværhedsgrad: Let
INGREDIENSER
- 250 g. Soignon gederulle
- 1 pk butterdej i rulle
- 200 g bacon
- 5 kartofler
- 1 løg
- Revet Gruyere ost (alt. revet Cheddar/Emmentaler)
- Friskkværnet peber
FREMGANGSMÅDE
Forvarm ovnen til 200 °C (varmluft).
Skræl kartoflerne og kog dem i saltet vand i 10-12 min.
Rul butterdejen ud i et rundt tærtefad og prik overalt med en gaffel.
Skær skiver af Soignon gederulle og placer dem på butterdejen, så de ligger op ad hinanden.
Skær bacon i mindre stykker/tern og spred halvdelen ovenpå.
Skær kartoflerne i tynde skiver og arranger halvdelen ovenpå i cirkler.
Hak et løg og fordel det og tilsæt friskkværnet peber.
Gentag med et nyt lag bacon og kartofler og drys til sidst med Gruyere/Cheddar/Emmentaler.
Bag tærten i ovnen 30-35 minutter ved 220 °C.
Server den rygende varm med en lækker grøn salat.
Gedialt – Bon Appetit!
#elskergedeost #Soignon #gedeost
Jeg elsker bare bacon på gedeost. Det dur.