Salat med gedefriskost og citrusfrugter

Salat med gedefriskost, citrusfrugter og frø
  • TIDSFORBRUG

    Måltidstype: Frokostret

    Bagetid: 6 – 8 min.

    Personer: 4

    Tilberedning: 30 min.

    Sværhedsgrad: let/middel

  • INGREDIENSER

    • 200 g. Soignon gedefriskost i skiver (150 g. i én convenience-pakke)
    • 150 g. blandet salat
    • 1 rød grapefrugt
    • 1 hvid grapefrugt (det er svært at opdrive i DK, men spørg grønthandleren eller brug 1 ekstra rød)
    • 2 appelsiner
    • 2 spsk. blandede frø og kerner (eks. sesam, chiafrø, solsikkekerner, hørfrø)
    • 4 spsk. flormelis
    • 4 spsk. extra jomfru olivenolie
    • Salt
  • FREMGANGSMÅDE

    Tænd ovnen på ved 200 °C (varmluft).

    Begynd derefter med citrusfrugterne. Du skal bruge en opkogt sirup i dressingen, som skal have tid til at køle ned.

    Skære fileter af citrusfrugter

    Det kan være lidt et kunststykke at udskære en citrusfrugt til pæne fileter. Hvis man er nøjagtig og påpasselig er resultatet bestemt umagen værd. Der findes flere teknikker til at få adskilt det lækre frugtkød og de hvide lameller. Uanset hvad, er det vigtigt at bruge en skarp kniv. Det nemmeste er nok at starte med at skære top og bund af. Derefter kan skrællen skæres af hele vejen rundt, sørg for at få alt det hvide med. Den svære del er nu at skære ned langs de hvide hinder (lameller), så man kun får det rene frugtkød uden hvide hinder (smid IKKE den resterende del af citrusfrugten ud, da den skal bruges til sirup). Det tager lidt tid på denne måde, men det smager bedre og det ser flot ud med det rene frugtkød. Du kan søge inspiration efter 0:43 min i denne video.

    Udskær alle 4 citrusfrugter på denne måde og læg fileterne til side.

    Lav salaten med gedefriskost og citrusfrugter

    Der er stadig masser af saft i citrusfrugterne. Pres den resterende saft fra alle 4 ud i en gryde og tilsæt 4 spsk. flormelis. Kog den op og lad den koge i 5 min.(hvis den bliver for tyk, kan du tilsætte lidt vand). Sæt den derefter til afkøling.

    Skær Soignon friskost naturel ud i passende skiver, eller måske har du har købt vores Soignon convenience-udgave i skiver. Placer skiverne på et stykke bagepapir. Bag dem i ovnen i 6-8 min. Hvis din ovn har en grill-funktion, kan du give dem 1-2 min. ekstra. Gedeostskiverne er færdige, når de har taget lidt farve.

    Bland den afkølede citrusfrugt-sirup, med extra jomfru olivenolie og lidt salt. Smag din dressing til, indtil du synes balancen mellem bitter/sød og salt er som ønsket.

    Hæld de blandede frø og kerner på en varm pande. Vær meget opmærksom. De skal ristes meget kort og må ikke blive mørke.

    Skyl salaten og hæld den i en skål og tilsæt citrusfrugt-fileterne. Rør forsigtigt rundt.

    Tag Soignon-gedeost-skiverne med en paletkniv og placer de let-afkølede skiver ovenpå salaten.

    Fordel dressingen udover salaten og drys til sidst med de ristede frø og kerner.

    På billedet er dressingen anrettet på en ske, så man selv kan dosere.

    Gedialt – Bon Appetit!

    #elskergedeost #Soignon #gedeost

  • TIDSFORBRUG

    Måltidstype: Frokostret

    Bagetid: 6 – 8 min.

    Personer: 4

    Tilberedning: 30 min.

    Sværhedsgrad: let/middel

  • INGREDIENSER

    • 200 g. Soignon gedefriskost i skiver (150 g. i én convenience-pakke)
    • 150 g. blandet salat
    • 1 rød grapefrugt
    • 1 hvid grapefrugt (det er svært at opdrive i DK, men spørg grønthandleren eller brug 1 ekstra rød)
    • 2 appelsiner
    • 2 spsk. blandede frø og kerner (eks. sesam, chiafrø, solsikkekerner, hørfrø)
    • 4 spsk. flormelis
    • 4 spsk. extra jomfru olivenolie
    • Salt
  • FREMGANGSMÅDE

    Tænd ovnen på ved 200 °C (varmluft).

    Begynd derefter med citrusfrugterne. Du skal bruge en opkogt sirup i dressingen, som skal have tid til at køle ned.

    Skære fileter af citrusfrugter

    Det kan være lidt et kunststykke at udskære en citrusfrugt til pæne fileter. Hvis man er nøjagtig og påpasselig er resultatet bestemt umagen værd. Der findes flere teknikker til at få adskilt det lækre frugtkød og de hvide lameller. Uanset hvad, er det vigtigt at bruge en skarp kniv. Det nemmeste er nok at starte med at skære top og bund af. Derefter kan skrællen skæres af hele vejen rundt, sørg for at få alt det hvide med. Den svære del er nu at skære ned langs de hvide hinder (lameller), så man kun får det rene frugtkød uden hvide hinder (smid IKKE den resterende del af citrusfrugten ud, da den skal bruges til sirup). Det tager lidt tid på denne måde, men det smager bedre og det ser flot ud med det rene frugtkød. Du kan søge inspiration efter 0:43 min i denne video.

    Udskær alle 4 citrusfrugter på denne måde og læg fileterne til side.

    Lav salaten med gedefriskost og citrusfrugter

    Der er stadig masser af saft i citrusfrugterne. Pres den resterende saft fra alle 4 ud i en gryde og tilsæt 4 spsk. flormelis. Kog den op og lad den koge i 5 min.(hvis den bliver for tyk, kan du tilsætte lidt vand). Sæt den derefter til afkøling.

    Skær Soignon friskost naturel ud i passende skiver, eller måske har du har købt vores Soignon convenience-udgave i skiver. Placer skiverne på et stykke bagepapir. Bag dem i ovnen i 6-8 min. Hvis din ovn har en grill-funktion, kan du give dem 1-2 min. ekstra. Gedeostskiverne er færdige, når de har taget lidt farve.

    Bland den afkølede citrusfrugt-sirup, med extra jomfru olivenolie og lidt salt. Smag din dressing til, indtil du synes balancen mellem bitter/sød og salt er som ønsket.

    Hæld de blandede frø og kerner på en varm pande. Vær meget opmærksom. De skal ristes meget kort og må ikke blive mørke.

    Skyl salaten og hæld den i en skål og tilsæt citrusfrugt-fileterne. Rør forsigtigt rundt.

    Tag Soignon-gedeost-skiverne med en paletkniv og placer de let-afkølede skiver ovenpå salaten.

    Fordel dressingen udover salaten og drys til sidst med de ristede frø og kerner.

    På billedet er dressingen anrettet på en ske, så man selv kan dosere.

    Gedialt – Bon Appetit!

    #elskergedeost #Soignon #gedeost

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.