Pizza med gedeost (Sainte Maure Sélection)
TIDSFORBRUG
Måltidstype: Frokostret, aftensmad
Bagetid: 12 min.
Personer: 1-2
Tilberedning: 20 min.
Sværhedsgrad: Let/middel
INGREDIENSER
Pizzabund
- 5-10 g gær
- 1 dl vand
- 0,5 tsk salt
- 2 spsk extra jomfru olivenolie
- 250 g hvedemel (gerne typo 00)
Fyld
- 125 g. Soignon Sainte Maure Sélection (alt. Soignon gederulle)
- Tomatsauce (7 spsk)
- 1 lille løg
- oregano (1 knivspids)
- 2 spsk extra jomfru olivenolie
- Salt, peber og lidt sukker
FREMGANGSMÅDE
Rør vand og gær sammen i en skål. Tilsæt derefter olivenolie, salt og pizzamel. Hæld aldrig alt melet i først. Tilsæt kun indtil din dej er smidig. Ælt godt og grundigt, derved aktiveres gluten og det giver dejen smidighed og pizzaen ekstra sprødhed.
Lad dejen hæve i ca. 45 min. eller til den er hævet til dobbelt størrelse.
Tænd ovnen på 250 °C (varmluft). Lad bagepladen eller pizzastenen blive i ovnen, så den bliver brandvarm.
Skræl et lille (rød-)løg, skær det ud og sauter det på panden ved middelvarme. Tilsæt lidt salt og sukker og lad det stå indtil de er gyldne.
Rul pizzabunden på et meldækket bord. Flyt pizzadejen over på den brandvarme bageplade/pizzasten.
Fordel tomatsaucen på dejen og derefter de letafkølede sauterede løg.
Skær 7 skiver af Soignon Sainte Maure Sélection og fordel dem på pizzaen. Sélection er kraftigere i smagen end den normale gederulle, så det er en ret til gedeosteelskeren.
Dryp lidt extra jomfru olivenolie på og tilsæt oregano, salt og peber.
Bag pizzaen med gedeost i ovnen i 12 min.
Anret evt. med frisk serrano-skinke på toppen, hvis du synes du trænger til kød.
Server den rygende varm med en lækker salat til med honning-vinaigrette.
Gedialt – Bon Appetit!
#elskergedeost #Soignon #gedeost
TIDSFORBRUG
Måltidstype: Frokostret, aftensmad
Bagetid: 12 min.
Personer: 1-2
Tilberedning: 20 min.
Sværhedsgrad: Let/middel
INGREDIENSER
Pizzabund
- 5-10 g gær
- 1 dl vand
- 0,5 tsk salt
- 2 spsk extra jomfru olivenolie
- 250 g hvedemel (gerne typo 00)
Fyld
- 125 g. Soignon Sainte Maure Sélection (alt. Soignon gederulle)
- Tomatsauce (7 spsk)
- 1 lille løg
- oregano (1 knivspids)
- 2 spsk extra jomfru olivenolie
- Salt, peber og lidt sukker
FREMGANGSMÅDE
Rør vand og gær sammen i en skål. Tilsæt derefter olivenolie, salt og pizzamel. Hæld aldrig alt melet i først. Tilsæt kun indtil din dej er smidig. Ælt godt og grundigt, derved aktiveres gluten og det giver dejen smidighed og pizzaen ekstra sprødhed.
Lad dejen hæve i ca. 45 min. eller til den er hævet til dobbelt størrelse.
Tænd ovnen på 250 °C (varmluft). Lad bagepladen eller pizzastenen blive i ovnen, så den bliver brandvarm.
Skræl et lille (rød-)løg, skær det ud og sauter det på panden ved middelvarme. Tilsæt lidt salt og sukker og lad det stå indtil de er gyldne.
Rul pizzabunden på et meldækket bord. Flyt pizzadejen over på den brandvarme bageplade/pizzasten.
Fordel tomatsaucen på dejen og derefter de letafkølede sauterede løg.
Skær 7 skiver af Soignon Sainte Maure Sélection og fordel dem på pizzaen. Sélection er kraftigere i smagen end den normale gederulle, så det er en ret til gedeosteelskeren.
Dryp lidt extra jomfru olivenolie på og tilsæt oregano, salt og peber.
Bag pizzaen med gedeost i ovnen i 12 min.
Anret evt. med frisk serrano-skinke på toppen, hvis du synes du trænger til kød.
Server den rygende varm med en lækker salat til med honning-vinaigrette.
Gedialt – Bon Appetit!
#elskergedeost #Soignon #gedeost
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!