Pizza med gedeost (Sainte Maure Sélection)

Pizza med gedost, Soignon Sainte Maure Selection
  • TIDSFORBRUG

    Måltidstype: Frokostret, aftensmad

    Bagetid: 12 min.

    Personer: 1-2

    Tilberedning: 20 min.

    Sværhedsgrad: Let/middel

  • INGREDIENSER

    Pizzabund

    • 5-10 g gær
    • 1 dl vand
    • 0,5 tsk salt
    • 2 spsk extra jomfru olivenolie
    • 250 g hvedemel (gerne typo 00)

    Fyld

  • FREMGANGSMÅDE

    Rør vand og gær sammen i en skål. Tilsæt derefter olivenolie, salt og pizzamel. Hæld aldrig alt melet i først. Tilsæt kun indtil din dej er smidig. Ælt godt og grundigt, derved aktiveres gluten og det giver dejen smidighed og pizzaen ekstra sprødhed.

    Lad dejen hæve i ca. 45 min. eller til den er hævet til dobbelt størrelse.

    Tænd ovnen på 250 °C (varmluft). Lad bagepladen eller pizzastenen blive i ovnen, så den bliver brandvarm.

    Skræl et lille (rød-)løg, skær det ud og sauter det på panden ved middelvarme. Tilsæt lidt salt og sukker og lad det stå indtil de er gyldne.

    Rul pizzabunden på et meldækket bord. Flyt pizzadejen over på den brandvarme bageplade/pizzasten.

    Fordel tomatsaucen på dejen og derefter de letafkølede sauterede løg.

    Skær 7 skiver af Soignon Sainte Maure Sélection og fordel dem på pizzaen. Sélection er kraftigere i smagen end den normale gederulle, så det er en ret til gedeosteelskeren.

    Dryp lidt extra jomfru olivenolie på og tilsæt oregano, salt og peber.

    Bag pizzaen med gedeost i ovnen i 12 min.

    Anret evt. med frisk serrano-skinke på toppen, hvis du synes du trænger til kød.

    Server den rygende varm med en lækker salat til med honning-vinaigrette.

    Gedialt – Bon Appetit!

    #elskergedeost #Soignon #gedeost

  • TIDSFORBRUG

    Måltidstype: Frokostret, aftensmad

    Bagetid: 12 min.

    Personer: 1-2

    Tilberedning: 20 min.

    Sværhedsgrad: Let/middel

  • INGREDIENSER

    Pizzabund

    • 5-10 g gær
    • 1 dl vand
    • 0,5 tsk salt
    • 2 spsk extra jomfru olivenolie
    • 250 g hvedemel (gerne typo 00)

    Fyld

  • FREMGANGSMÅDE

    Rør vand og gær sammen i en skål. Tilsæt derefter olivenolie, salt og pizzamel. Hæld aldrig alt melet i først. Tilsæt kun indtil din dej er smidig. Ælt godt og grundigt, derved aktiveres gluten og det giver dejen smidighed og pizzaen ekstra sprødhed.

    Lad dejen hæve i ca. 45 min. eller til den er hævet til dobbelt størrelse.

    Tænd ovnen på 250 °C (varmluft). Lad bagepladen eller pizzastenen blive i ovnen, så den bliver brandvarm.

    Skræl et lille (rød-)løg, skær det ud og sauter det på panden ved middelvarme. Tilsæt lidt salt og sukker og lad det stå indtil de er gyldne.

    Rul pizzabunden på et meldækket bord. Flyt pizzadejen over på den brandvarme bageplade/pizzasten.

    Fordel tomatsaucen på dejen og derefter de letafkølede sauterede løg.

    Skær 7 skiver af Soignon Sainte Maure Sélection og fordel dem på pizzaen. Sélection er kraftigere i smagen end den normale gederulle, så det er en ret til gedeosteelskeren.

    Dryp lidt extra jomfru olivenolie på og tilsæt oregano, salt og peber.

    Bag pizzaen med gedeost i ovnen i 12 min.

    Anret evt. med frisk serrano-skinke på toppen, hvis du synes du trænger til kød.

    Server den rygende varm med en lækker salat til med honning-vinaigrette.

    Gedialt – Bon Appetit!

    #elskergedeost #Soignon #gedeost

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published.