Miniburger (sliders) med gedeost og oksekød

Mini-burger (sliders) med gedeost

Sliders er det populære navn for mini-burgere. De er meget oplagte som en tapas-ret.

  • TIDSFORBRUG

    Måltidstype: Aftensmad, tapas, frokost

    Bagetid: 10-12 min.

    Personer: 4

    Tilberedning: 1 time

    Sværhedsgrad: Let/middel

  • INGREDIENSER

    Mini-burger-boller

    • 50 g smør (smeltet)
    • 1 ¼ dl mælk
    • 25 g gær
    • 1 æg
    • 250 g mel
    • 1 spiseskefuld sukker
    • 1 tsk salt

    Til pensling:

    • 1 æggeblomme (alt. hele æg, kaffe eller mælk)
    • 1 spsk sesamfrø eller birkes

    Fyld

    • 2 Soignon gederuller á 180 g
    • 500 g hakket oksekød
    • 20 g smør
    • salt og peber
    • 150 g bacon (ca. 8 skiver)
    • 1 god håndfuld spinatblade
    • 2 tomater
    • 16 syltede agurker (skiver)
    • Mayonnaise
    • Ketchup
  • FREMGANGSMÅDE

    Mini-burger-boller

    Start i god tid med at forberede mini-burger-bollerne, da de skal hæve 2 gange.

    Smelt smørret i mikroovnen eller ved lav varme. Tilsæt mælken og rør det sammen. Hvis smørret klumper når den kolde mælk tilsættes, kan det røres sammen over lav varme. Lad det afkøle til fingertemperatur.

    Rør gæren i og tilsæt derefter ægget.

    Til sidst tilsættes de tørre ingredienser, mel salt og sukker og dejen æltes sammen (evt. i røremaskine).

    Tildæk skålen og lad dejen hæve 1 time eller til dobbelt størrelse.

    Hæld dejen ud på et meldækket bord og opdel dejen i 16 små stykker. Det kan gøres ved at halvere dejen i 2. Hver klump halveres yderligere 3 gange.

    Fold/rul til boller og placér de 16 boller på en bageplade med bagepapir. Tryk bollerne let flade og lad dem efterhæve i 30 min.

    Forvarm ovnen til 200 °C (varmluft).

    Pensl bollerne med æggeblommen fortyndet med lidt vand. Strø med sesamfrø/birkes og bag i 10-12 min.

    Fyld

    Forbered bøfferne. Form 16 små kugler kød og tryk dem så flade som muligt. Tilsæt salt og peber.

    Klip baconskiverne i halve, så du får 16 stykker og steg dem over høj varme på panden.

    Skær 16 skiver af Soignon gederulle og skyl spinatbladene og tomaterne.

    Tilsæt list smør på panden og steg bøfferne. Når de er næsten færdige, læg en skive Soignon gederulle på hver bøf.

    Skær bollen over, skær skiver af tomat og afdryp spinatbladene og de syltede agurker. Smør underen med mayonnaise og overen med ketchup og lav dine sliders. Så er der serveret!

    Gedialt – Bon Appetit!

    #elskergedeost #Soignon #gedeost

  • TIDSFORBRUG

    Måltidstype: Aftensmad, tapas, frokost

    Bagetid: 10-12 min.

    Personer: 4

    Tilberedning: 1 time

    Sværhedsgrad: Let/middel

  • INGREDIENSER

    Mini-burger-boller

    • 50 g smør (smeltet)
    • 1 ¼ dl mælk
    • 25 g gær
    • 1 æg
    • 250 g mel
    • 1 spiseskefuld sukker
    • 1 tsk salt

    Til pensling:

    • 1 æggeblomme (alt. hele æg, kaffe eller mælk)
    • 1 spsk sesamfrø eller birkes

    Fyld

    • 2 Soignon gederuller á 180 g
    • 500 g hakket oksekød
    • 20 g smør
    • salt og peber
    • 150 g bacon (ca. 8 skiver)
    • 1 god håndfuld spinatblade
    • 2 tomater
    • 16 syltede agurker (skiver)
    • Mayonnaise
    • Ketchup
  • FREMGANGSMÅDE

    Mini-burger-boller

    Start i god tid med at forberede mini-burger-bollerne, da de skal hæve 2 gange.

    Smelt smørret i mikroovnen eller ved lav varme. Tilsæt mælken og rør det sammen. Hvis smørret klumper når den kolde mælk tilsættes, kan det røres sammen over lav varme. Lad det afkøle til fingertemperatur.

    Rør gæren i og tilsæt derefter ægget.

    Til sidst tilsættes de tørre ingredienser, mel salt og sukker og dejen æltes sammen (evt. i røremaskine).

    Tildæk skålen og lad dejen hæve 1 time eller til dobbelt størrelse.

    Hæld dejen ud på et meldækket bord og opdel dejen i 16 små stykker. Det kan gøres ved at halvere dejen i 2. Hver klump halveres yderligere 3 gange.

    Fold/rul til boller og placér de 16 boller på en bageplade med bagepapir. Tryk bollerne let flade og lad dem efterhæve i 30 min.

    Forvarm ovnen til 200 °C (varmluft).

    Pensl bollerne med æggeblommen fortyndet med lidt vand. Strø med sesamfrø/birkes og bag i 10-12 min.

    Fyld

    Forbered bøfferne. Form 16 små kugler kød og tryk dem så flade som muligt. Tilsæt salt og peber.

    Klip baconskiverne i halve, så du får 16 stykker og steg dem over høj varme på panden.

    Skær 16 skiver af Soignon gederulle og skyl spinatbladene og tomaterne.

    Tilsæt list smør på panden og steg bøfferne. Når de er næsten færdige, læg en skive Soignon gederulle på hver bøf.

    Skær bollen over, skær skiver af tomat og afdryp spinatbladene og de syltede agurker. Smør underen med mayonnaise og overen med ketchup og lav dine sliders. Så er der serveret!

    Gedialt – Bon Appetit!

    #elskergedeost #Soignon #gedeost

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published.