Bruschetta med gedeost, honning og sweet potato
Den lækre opskrift på bruschetta med gedeost og honning-ristede sweet potato
TIDSFORBRUG
Måltidstype: Forret, snack
Bagetid: 5 min
Personer: 4
Tilberedning: 20 min
Sværhedsgrad: Let
INGREDIENSER
- 200 g Soignon friskost naturel (150 g i én convenience-pakke)
- 8 skiver fuldkornsbrød
- 1-2 sweet potato (sød kartoffel)
- 20 g smør
- 4 spiseskefulde + 4 teskefulde honning
- 1 håndfuld rucolasalat
- 30 g hasselnødder
- 30 gram granatæblekerner
- Salt
- Friskkværnet peber
FREMGANGSMÅDE
Når du laver disse lækre bruschetta med gedeost og honning skal du allerførst knuse hasselnødderne groft med en kniv. Rist dem derefter kortvarigt på en varm pande. De må ikke tage farve, så de skal vendes ofte. Hæld hasselnødderne i en lille skål og sæt den til side.
Forvarm evt. ovnen til 175 °C (varmluft)
Skru ned for panden og tilsæt smørret. Skræl din ’sweet potato’ og skær den i små tern og hæld dem på panden. Lad kartoffelternene stege 7-10 min på panden. Krydr med salt og peber og tilsæt de 4 spiseskefulde honning. Tag panden af varmen og lad kartoffelternene afkøle let. De skal være delvist møre, men ikke smattede.
Skyl rucolasalaten og udtag kernerne fra granatæblet. Et trick er at udtage kernerne under vand, så de ikke sprøjter.
Rist 8 skiver fuldkornsbrød på brødristeren eller evt. i ovnen, hvis alle 8 skiver skal være varme samtidigt.
Hvis man skal være tro mod bruschetta fra Italien, skal brødet herefter gnides med et fed hvidløg og stænkes med lidt extra jomfru olivenolie.
Placér lidt rucolasalat på de 8 skiver brød og fordel derefter sweet potato i tern på brødene.
Tag en skive Soignon gedefriskost naturel og placér én på hver.
Stænk derefter med de 4 teskefulde honning og anret med de ristede hasselnødder og granatæblekerner.
Servér dine bruschetta med gedeost og honning-marinerede sweet potato mens de er lune.
Gedialt – Bon Appetit!
#elskergedeost #Soignon #gedeost
TIDSFORBRUG
Måltidstype: Forret, snack
Bagetid: 5 min
Personer: 4
Tilberedning: 20 min
Sværhedsgrad: Let
INGREDIENSER
- 200 g Soignon friskost naturel (150 g i én convenience-pakke)
- 8 skiver fuldkornsbrød
- 1-2 sweet potato (sød kartoffel)
- 20 g smør
- 4 spiseskefulde + 4 teskefulde honning
- 1 håndfuld rucolasalat
- 30 g hasselnødder
- 30 gram granatæblekerner
- Salt
- Friskkværnet peber
FREMGANGSMÅDE
Når du laver disse lækre bruschetta med gedeost og honning skal du allerførst knuse hasselnødderne groft med en kniv. Rist dem derefter kortvarigt på en varm pande. De må ikke tage farve, så de skal vendes ofte. Hæld hasselnødderne i en lille skål og sæt den til side.
Forvarm evt. ovnen til 175 °C (varmluft)
Skru ned for panden og tilsæt smørret. Skræl din ’sweet potato’ og skær den i små tern og hæld dem på panden. Lad kartoffelternene stege 7-10 min på panden. Krydr med salt og peber og tilsæt de 4 spiseskefulde honning. Tag panden af varmen og lad kartoffelternene afkøle let. De skal være delvist møre, men ikke smattede.
Skyl rucolasalaten og udtag kernerne fra granatæblet. Et trick er at udtage kernerne under vand, så de ikke sprøjter.
Rist 8 skiver fuldkornsbrød på brødristeren eller evt. i ovnen, hvis alle 8 skiver skal være varme samtidigt.
Hvis man skal være tro mod bruschetta fra Italien, skal brødet herefter gnides med et fed hvidløg og stænkes med lidt extra jomfru olivenolie.
Placér lidt rucolasalat på de 8 skiver brød og fordel derefter sweet potato i tern på brødene.
Tag en skive Soignon gedefriskost naturel og placér én på hver.
Stænk derefter med de 4 teskefulde honning og anret med de ristede hasselnødder og granatæblekerner.
Servér dine bruschetta med gedeost og honning-marinerede sweet potato mens de er lune.
Gedialt – Bon Appetit!
#elskergedeost #Soignon #gedeost
Det ser super lækkert ud. Det skal jeg prøve, når der skal serveres bruschetta igen 🙂