Bruschetta med gedeost og figenkompot

Opskrift med figner og gedeost

En lækker opskrift med figner, gedeost og brød

  • TIDSFORBRUG

    Måltidstype: Snack

    Bagetid: 10 min.

    Personer: 4

    Tilberedning: 20 min.

    Sværhedsgrad: Let

  • INGREDIENSER

    • 180 g Soignon gederulle
    • 4 skiver landbrød (el. majsbrød)
    • 5+2 friske figner
    • 3 spsk sukker
    • 6-8 spsk balsamicoeddike (Modena)
    • Frisk rosmarin
    • Friskkværnet peber
    • Extra jomfru olivenolie
  • FREMGANGSMÅDE

    Forvarm ovnen til 200 °C (varmluft).

    Skær alle fignerne i kvarte. Læg 8 kvarte til side og put resten i en gryde. Tilsæt sukker og balsamico-eddike og kog det op. Smag til med sukker eller balsamico til der er en god balance og lad den afkøle let.

    I denne opskrift med figner og gedeost, er det netop kombinationen af de to der bærer retten. Figner og gedeost komplimenterer nemlig hinanden super godt. Hvis der er rester af figenkompetten, passer den perfekt som tilbehør på et ostebord med gedeost.

    Skær 8 tykke skiver af Soignon gederulle og skær 4 skiver landbrød (groft franskbrød uden kerner).

    Dryp med et par dråber olivenolie og derefter et godt lag af figenkompotten på alle 4 skiver.

    Læg 2 tykke skiver gederulle på hver og drys med den hakkede rosmarin.

    Bag din bruschetta med gedeost og figenkompot i ca. 10 minutter indtil osten begynder at smelte og få lidt farve.

    Anret med de kvarte friske figner og en lille stilk frisk rosmarin.

    Top op med friskkværnet peber og servér evt. med en let grøn salat.

    Gedialt – Bon Appetit!

    #Soignon #gedeost #elskergedeost

  • TIDSFORBRUG

    Måltidstype: Snack

    Bagetid: 10 min.

    Personer: 4

    Tilberedning: 20 min.

    Sværhedsgrad: Let

  • INGREDIENSER

    • 180 g Soignon gederulle
    • 4 skiver landbrød (el. majsbrød)
    • 5+2 friske figner
    • 3 spsk sukker
    • 6-8 spsk balsamicoeddike (Modena)
    • Frisk rosmarin
    • Friskkværnet peber
    • Extra jomfru olivenolie
  • FREMGANGSMÅDE

    Forvarm ovnen til 200 °C (varmluft).

    Skær alle fignerne i kvarte. Læg 8 kvarte til side og put resten i en gryde. Tilsæt sukker og balsamico-eddike og kog det op. Smag til med sukker eller balsamico til der er en god balance og lad den afkøle let.

    I denne opskrift med figner og gedeost, er det netop kombinationen af de to der bærer retten. Figner og gedeost komplimenterer nemlig hinanden super godt. Hvis der er rester af figenkompetten, passer den perfekt som tilbehør på et ostebord med gedeost.

    Skær 8 tykke skiver af Soignon gederulle og skær 4 skiver landbrød (groft franskbrød uden kerner).

    Dryp med et par dråber olivenolie og derefter et godt lag af figenkompotten på alle 4 skiver.

    Læg 2 tykke skiver gederulle på hver og drys med den hakkede rosmarin.

    Bag din bruschetta med gedeost og figenkompot i ca. 10 minutter indtil osten begynder at smelte og få lidt farve.

    Anret med de kvarte friske figner og en lille stilk frisk rosmarin.

    Top op med friskkværnet peber og servér evt. med en let grøn salat.

    Gedialt – Bon Appetit!

    #Soignon #gedeost #elskergedeost

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published.