Hvid pizza med gedeost og honning

Hvid pizza med gedeost, creme fraiche og honning

Ny hvid pizza-opskrift med gedeost, creme fraiche og honning

  • TIDSFORBRUG

    Måltidstype: Snack, forret, dessert

    Bagetid: 12 min.

    Personer: 2-4

    Tilberedning: 20 min.

    Sværhedsgrad: Let

  • INGREDIENSER

    Pizzabund

    • 5-10 g gær
    • 1 dl vand
    • 1 nip sukker
    • 0,5 tsk salt
    • 1 spsk extra jomfru olivenolie
    • 250 g hvedemel (gerne typo 00)

    Fyld

  • FREMGANGSMÅDE

    Pizzabund

    Rør vand, gær og sukker sammen i en skål. Sukkeret giver gæren noget at leve af. Tilsæt olivenolie, salt og pizzamel. Hæld lidt mel i ad gangen og tilsæt kun indtil dejen er smidig. Ælt godt og grundigt, gerne i 10 min. Derved aktiveres gluten og det giver dejen den rette smidighed og den færdige pizza ekstra sprødhed.

    Lad dejen stå til hævning i ca. 45 min. eller til dejen er hævet til dobbelt størrelse. Den kan også koldhæve i køleskabet i ca. et døgn.

    Tænd ovnen på 250 °C og lad bagepladen eller bagestenen blive i ovnen, så den bliver brandvarm.

    Rul pizzabunden helt tynd på et meldækket bord. (Du kan også strø semolina-mel ud på bordet, det giver en lidt anden skorpe.)

    Flyt pizzadejen over på den brandvarme bageplade.

    Fyld

    Fordel creme fraiche på pizzabunden.

    Skær 10-12 skiver Soignon økologisk gederulle og fordel dem ovenpå. Lad endeskiverne vende med enden nedad.

    Fordel derefter honning ud over pizzaen.

    Bag pizzaen i ca. 12 min.

    Drys med friske basilikum-blade. Servér!

    Gedialt – Bon Appetit!

    #elskergedeost #Soignon #gedeost

  • TIDSFORBRUG

    Måltidstype: Snack, forret, dessert

    Bagetid: 12 min.

    Personer: 2-4

    Tilberedning: 20 min.

    Sværhedsgrad: Let

  • INGREDIENSER

    Pizzabund

    • 5-10 g gær
    • 1 dl vand
    • 1 nip sukker
    • 0,5 tsk salt
    • 1 spsk extra jomfru olivenolie
    • 250 g hvedemel (gerne typo 00)

    Fyld

  • FREMGANGSMÅDE

    Pizzabund

    Rør vand, gær og sukker sammen i en skål. Sukkeret giver gæren noget at leve af. Tilsæt olivenolie, salt og pizzamel. Hæld lidt mel i ad gangen og tilsæt kun indtil dejen er smidig. Ælt godt og grundigt, gerne i 10 min. Derved aktiveres gluten og det giver dejen den rette smidighed og den færdige pizza ekstra sprødhed.

    Lad dejen stå til hævning i ca. 45 min. eller til dejen er hævet til dobbelt størrelse. Den kan også koldhæve i køleskabet i ca. et døgn.

    Tænd ovnen på 250 °C og lad bagepladen eller bagestenen blive i ovnen, så den bliver brandvarm.

    Rul pizzabunden helt tynd på et meldækket bord. (Du kan også strø semolina-mel ud på bordet, det giver en lidt anden skorpe.)

    Flyt pizzadejen over på den brandvarme bageplade.

    Fyld

    Fordel creme fraiche på pizzabunden.

    Skær 10-12 skiver Soignon økologisk gederulle og fordel dem ovenpå. Lad endeskiverne vende med enden nedad.

    Fordel derefter honning ud over pizzaen.

    Bag pizzaen i ca. 12 min.

    Drys med friske basilikum-blade. Servér!

    Gedialt – Bon Appetit!

    #elskergedeost #Soignon #gedeost

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published.