Hvid pizza med gedeost og honning
Ny hvid pizza-opskrift med gedeost, creme fraiche og honning
TIDSFORBRUG
Måltidstype: Snack, forret, dessert
Bagetid: 12 min.
Personer: 2-4
Tilberedning: 20 min.
Sværhedsgrad: Let
INGREDIENSER
Pizzabund
- 5-10 g gær
- 1 dl vand
- 1 nip sukker
- 0,5 tsk salt
- 1 spsk extra jomfru olivenolie
- 250 g hvedemel (gerne typo 00)
Fyld
- 180 g Soignon økologisk gederulle
- 2 spsk honning
- 2 dl 38 % creme fraiche (alternativt 18 %)
- Friske basilikumblade
FREMGANGSMÅDE
Pizzabund
Rør vand, gær og sukker sammen i en skål. Sukkeret giver gæren noget at leve af. Tilsæt olivenolie, salt og pizzamel. Hæld lidt mel i ad gangen og tilsæt kun indtil dejen er smidig. Ælt godt og grundigt, gerne i 10 min. Derved aktiveres gluten og det giver dejen den rette smidighed og den færdige pizza ekstra sprødhed.
Lad dejen stå til hævning i ca. 45 min. eller til dejen er hævet til dobbelt størrelse. Den kan også koldhæve i køleskabet i ca. et døgn.
Tænd ovnen på 250 °C og lad bagepladen eller bagestenen blive i ovnen, så den bliver brandvarm.
Rul pizzabunden helt tynd på et meldækket bord. (Du kan også strø semolina-mel ud på bordet, det giver en lidt anden skorpe.)
Flyt pizzadejen over på den brandvarme bageplade.
Fyld
Fordel creme fraiche på pizzabunden.
Skær 10-12 skiver Soignon økologisk gederulle og fordel dem ovenpå. Lad endeskiverne vende med enden nedad.
Fordel derefter honning ud over pizzaen.
Bag pizzaen i ca. 12 min.
Drys med friske basilikum-blade. Servér!
Gedialt – Bon Appetit!
#elskergedeost #Soignon #gedeost
TIDSFORBRUG
Måltidstype: Snack, forret, dessert
Bagetid: 12 min.
Personer: 2-4
Tilberedning: 20 min.
Sværhedsgrad: Let
INGREDIENSER
Pizzabund
- 5-10 g gær
- 1 dl vand
- 1 nip sukker
- 0,5 tsk salt
- 1 spsk extra jomfru olivenolie
- 250 g hvedemel (gerne typo 00)
Fyld
- 180 g Soignon økologisk gederulle
- 2 spsk honning
- 2 dl 38 % creme fraiche (alternativt 18 %)
- Friske basilikumblade
FREMGANGSMÅDE
Pizzabund
Rør vand, gær og sukker sammen i en skål. Sukkeret giver gæren noget at leve af. Tilsæt olivenolie, salt og pizzamel. Hæld lidt mel i ad gangen og tilsæt kun indtil dejen er smidig. Ælt godt og grundigt, gerne i 10 min. Derved aktiveres gluten og det giver dejen den rette smidighed og den færdige pizza ekstra sprødhed.
Lad dejen stå til hævning i ca. 45 min. eller til dejen er hævet til dobbelt størrelse. Den kan også koldhæve i køleskabet i ca. et døgn.
Tænd ovnen på 250 °C og lad bagepladen eller bagestenen blive i ovnen, så den bliver brandvarm.
Rul pizzabunden helt tynd på et meldækket bord. (Du kan også strø semolina-mel ud på bordet, det giver en lidt anden skorpe.)
Flyt pizzadejen over på den brandvarme bageplade.
Fyld
Fordel creme fraiche på pizzabunden.
Skær 10-12 skiver Soignon økologisk gederulle og fordel dem ovenpå. Lad endeskiverne vende med enden nedad.
Fordel derefter honning ud over pizzaen.
Bag pizzaen i ca. 12 min.
Drys med friske basilikum-blade. Servér!
Gedialt – Bon Appetit!
#elskergedeost #Soignon #gedeost
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!