Pizza med krydret oksekød, squash og gedeost

Denne hjemmelavede pizza med krydret oksekød, mozzarella, squash og gedeost er fremtryllet af Julie Karla. Prøv den – den er smagfuld og indbydende.

Pizza er en af danskernes yndlingsretter. Den hjemmelavede pizza står både på menuen i mange børnefamilier og samtidig blandt alle os der elsker italiensk mad.

Pizza med oksekød og majs, pizza med oksekød og pepperoni, eller pizza med oksekød og mozzarella er utvivlsomt nogen af børne-favoritterne.

Men man kan også vælge mere slagkraftigt fyld i kombination med oksekød på pizza. Eksempelvis er bacon eller gorgonzola oplagt som supplement til oksekød.

Vores bud i denne kategori er en pizza med krydret oksekød plus en lækker kombination af squash og gedeost. Derudover indeholder pizzaen naturligvis en tynd sprød pizzabund med tipo 00-mel, en god tomatsauce, frisk mozzarella og frisk rosmarin.

En pizza med bolognese (kødsovs) kan noget. Men det kan en pizza som denne med oksekødsklumper bestemt også, især når de krydres.

Husk at du kan finde en lang række forskellige opskrifter med gedeost herpå siden. Vi har opdelt de mest populære i kategorier. Derfor har vi naturligvis en side med pizzaer med gedeost til yderligere inspiration.  

Og nu vi er i gang… Julie Karla har jo igennem lang tid udviklet opskrifter til os. Den ene smukkere og mere lækker end den anden. Du kan finde en komplet oversigt over alle opskrifterne her.

I redaktørens øjne skal pizzaer bages ved høje temperaturer for at få en sprød bund, der gerne må være til den mørke side. Det er derfor oplagt at bage den på en pizzasten på en grill eller som alternativ på en knaldvarm bageplade, der har varmet op i ovnen.

God fornøjelse!

Opskrift på Pizza med krydret oksekød, squash og gedeost


TIDSFORBRUG

Måltidstype: Aftensmad, frokost

Bagetid: 10 + 20 = 30 min.

Personer: 4

Tilberedning: 30 min. (pizzadejen skal forberedes 1-2 timer før)

Sværhedsgrad: Let

INGREDIENSER

Pizzadej

  • 2,5 dl vand
  • 20 g gær
  • 2 spsk Extra jomfru olivenolie
  • 1 tsk salt
  • Ca. 375 g Tipo OO-mel

Tomatsauce

  • 1 ds flåede tomater
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk Extra jomfru olivenolie
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk sukker

FREMGANGSMÅDE

Forbered pizzadejen 1-2 timer før spisetid.

Start med at opløses gæren i vand i en stor skål. Tilsæt salt, olivenolie og melet lidt ad gangen. Når dejen begynder at samle sig, væltes den ud på bordet og æltes færdig. Husk at dejen kun lige skal mættes, den må endelig ikke blive mel-tung.

Læg dejen tilbage i skålen og lad den hæve under et (fugtigt) klæde i ca. 1 time.

Hvis du har tid til det, kan du også sætte gang i tomatsaucen med det samme. Den bliver kun bedre af at stå og simre en times tid. Hvis ikke, så forbered tomatsaucen efter at squash er sat i ovnen, se nedenfor.

Pil og hak hvidløgsfed og steg dem gyldne i en gryde med lidt olivenolie. Tilsæt flåede tomater og krydderier (oregano, salt og sukker). Smag til og lad saucen småsimre (enten i en times tid – eller et par minutter på en travl dag).

Tag den af blusset og blend den med en stavblender til den er helt jævn. Den skal være tyk i konsistensen. Lad den simre videre.

Samling af din pizza med krydret oksekød

Tænd ovnen på 225 °C (varmluft), med bageplader i ovnen, så de også bliver varme. Hvis du elsker pizza på grill, så drop ovnen.  

Skær din squash over på midten og skær dernæst ca. 5 aflange skiver af hver halvdel. Læg skiverne på en bageplade beklædt med bagepapir og pensl med olivenolie. Krydr med salt og peber og bag squashskiverne i ca. 10 min, til de har taget lidt farve.

Imens formes små kødboller af farsen, som du inden da har krydret med salt og peber. Læg de krydrede kødboller til side, indtil du er klar til at ’samle’ din pizza.

Skær en klump frisk mozzarella ud i tynde skiver.

Skær en Soignon økologisk gederulle ud på samme måde.

Hvis du foretrækker, at din pizza ikke bliver så hårdt bagt (børnevenlig), så kan du evt. skrue ned på 200 °C (varmluft). Find en tabel til omregning til normal ovn her.

Når pizzadejen er hævet færdig, deles den op i 2 og rulles ud til 2 tynde runde pizzabunde.

Fordel tomatsaucen på pizzaerne med en spiseske (måske er der lidt i overskud, som kan gemmes til en anden gang).

Fordel den friske mozzarella og de små kødboller på de 2 pizzaer.

Læg de bagte squashskiver på og gør det samme med gedeost-skiverne.

Drys til sidst med frisk rosmarin og et dryp olivenolie.

Bag din pizza med oksekød, mozzarella, squash og gedeost i 15-20 min.

Server pizzaen med krydret oksekød sammen med en simpel grøn salat (eks. med spinatblade, cherrytomater, sugarsnaps og blåbær) eller en god pesto.

Gedialt – Bon Appetit!

#gedeostendk #Soignon #gedeost #elskergedeost

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.