Kartoffeltærte vegetar med asparges

Dekorativ og lækker kartoffeltærte i vegetarisk version. Det er opskriften som vi serverer i denne uge.

En kartoffeltærte kan have mange forskellige udtryk. Denne kartoffeltærte-opskrift er på en sprød bund af butterdej og pynten er en essentiel del af smagen og udtrykket.

NY VIDEO-OPSKRIFT

For at gøre det endnu nemmere, kan du se hele opskriften i en kort video. Tusind tak til Tasty, som har givet tilladelse til at bringe videoen, som du finder lige herunder.

De finurlige asparges-strimler på toppen udgør tærtens ’fyld’ sammen med gedefriskost naturel og naturligvis kartofler. Den er simpel og den er lækker. Gedefriskosten passer virkelig godt sammen med butterdej og de knasende friske asparges-strimler

De første nye ’udenlandske’ kartofler er landet i dagligvarebutikkerne. De gamle hvide, som har ligget hele vinteren er ved at være meget kedelige, så det er tiltrængt med nye kartofler.

Dejligt at vi nu går den tid i møde, hvor kartoflerne er allermest lækre. Brug eksempelvis de nye kartofler på en skøn vegetarisk kartoffeltærte.

Vi har masser af andre tærte-opskrifter i arkivet. Find inspiration til en tærte her.

Husk også at tjekke vores omfattende guide til lækre madtærter, med alt der er værd at vide om madtærter.

Her får du opskriften på vegetarisk kartoffeltærte med gedeost og asparges-strimler.

Opskrift på kartoffeltærte – vegetarisk med asparges-strimler og gedeost


TIDSFORBRUG

Måltidstype: Snack, forret, tilbehør

Bagetid: 30 min.

Personer: 4

Tilberedning: 20 min.

Sværhedsgrad: Let

INGREDIENSER

  • 175 g Soignon gedefriskost naturel (125 g pr rulle)
  • 4 mellemstore kartofler
  • Ca. 5 dl vand (nok til at dække kartoflerne)
  • 1,25 dl fløde
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk italiensk krydderi (en krydderiblanding der består af; rosmarin, oregano, salvie, hvidløg, sort peber og paprika)
  • Friskkværnet peber
  • 2 spsk smør (smeltet)
  • 1 rulle butterdej
  • 220 g parmesanost
  • 1 bundt frisk asparges (250 g)
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk peber
  • 1 spsk extra jomfru olivenolie
  • Saften af ½ citron

FREMGANGSMÅDE

Skrub kartoflerne, men behold skrællen på. Skær kartoflerne i meget tynde skiver på et mandolinjern eller med en meget skarp kniv.

Læg kartoffelskiverne i blød i vand i ca. 10 min. Dup dem derefter tørre med et viskestykke.

Forvarm ovnen til 180 °C (varmluft). Find tabel til omregning til almindelig ovn.

Smelt smøret, lad det afkøle let og bland det sammen med fløde, salt, peber og italiensk krydderi.

Hæld kartoffelskiverne i skålen og rør godt rundt så alle skiverne er dækket af lidt af flødeblandingen.

Rul butterdejen ud på en bageplade beklædt med et stykke bagepapir og prik med en gaffel.

Strø revet parmesan henover butterdejen, men lad ca. 1 cm i kanten være fri hele vejen rundt.

Læg et lag af de fløde-indhyllede kartofler ovenpå med let overlap.

Tilsæt derefter Soignon gedesfriskost naturel i små klumper rundt omkring på pladen med 2 skeer.

Krydr med salt og peber og bag den i ovnen i ca. 30 minutter, indtil kanten er gylden.

Men den vegetariske kartoffeltærte med gedeost er i ovnen forberedes asparges-strimlerne.

Overhæld dine asparges med kogende vand og derefter med kold vand. Brug en kartoffelskræller og skær strimler fra toppen til bunden. Det kan ikke lade sig gøre fra toppen. Skræl hele vejen rundt og gentag med alle de andre.

Hæld asparges-strimlerne i en skål og tilsæt salt, peber, olivenolie og citronsaft og vend dem forsigtigt rundt med hænderne.

Undgå madspild: Den afskrællede del af asparges, kan hakkes og bruges i eksempelvis en salat eller en risotto. Det er spild af mad at smide dem ud, og der er masser af muligheder og smag i. Alternativt kan de indgå i en (hvid) aspargessuppe som ’fyldet’ med ’bid’ i.

Tag den vegetarisk kartoffeltærte ud af ovnen og lad den afkøle let. Placér derefter aspargesstrimlerne ovenpå og servér.

Kartoffeltærte – vegetarisk med gedeost og asparges kan være en selvstændig snack. Den kan også serveres med en grøn salat til og evt. en bagt/stegt laks.

Gedialt – Bon Appetit!

#gedeostendk #Soignon #gedeost #elskergedeost

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.