Fransk løgtærte-opskrift med gedeost og creme fraiche

Til de frankofile, og alle I andre, serverer vi i denne uge en opskrift på en lækker fransk løgtærte med ost. Denne franske løgtærte er både med gedeost og revet (Gruyere-)ost på toppen.

Løgtærten er en klassisk ret fra det franske køkken. Næsten helt på linje med fransk løgsuppe, næsten. Løg og ost klæder hinanden utrolig godt i begge disse skønne franske retter.

Franskmændene har tradition for at bruge løg som en primær-ingrediens på en helt anden måde end os. I Danmark bruges løg ofte som en sekundær grøntsag. Men altså ikke her i denne franske løgtærte.

Opskriften består foruden løg, ost og gedeost af creme fraiche og honning, der er med til at runde smagen af.

Denne løgtærte er med butterdej som tærtebund. En ægte fransk løgtærte-opskrift skal naturligvis indeholde butterdej.

Hvis vi igen skal drage en parallel til det danske køkken, så er der en klar tendens til, at tærtebunden i langt de fleste ’danske’ tærter er lavet af en grov tærtedej.

Men franskmændene holder ufortrødent fast i butterdej. Det er lækkert og en lille smule syndigt.

Husk at du kan finde masser af opskrifter på tærter med gedeost, både med butterdej og grov tærtedej.

Så hvis man leder efter en sund løgtærte, så er det nok ikke lige denne opskrift man skal følge.

Hvis man er helt vild, kan man istedet bruge 38 %’s creme fraiche. Så kan der vist heller ikke skrues mere op for kalorierne i denne løgtærte.

Husk i øvrigt, at der er masser af inspiration at hente i vores Store Madtærte Guide. Her er alt om tærtebund, fyld, æggemasse, ost og bagning af madtærter. Madtærte-guiden indeholder apropos en gennemprøvet opskrift på en grov tærtedej.

Ikke mere snak, opskriften på denne skønne franske løgtærte med gedeost, ost, creme fraiche og butterdejsbund kommer lige her.

Opskrift på fransk løgtærte med gedeost, creme fraiche og ost på toppen


TIDSFORBRUG

Måltidstype: Aftensmad, frokostret

Soignon's gederuller, konventionel og økologisk

Bagetid: 30 min.

Personer: 4

Tilberedning: 20 min.

Sværhedsgrad: Let

INGREDIENSER

FREMGANGSMÅDE

Forvarm ovnen til 210 °C (almindelig ovn). Omregnet til varmluft er det en temperatur på ca. 190 °C. Find en tabel til omregning.

Skræl og skær løgene i halve og derefter i skiver/strimler. Hæld løgskiverne i en gryde med olivenolie og lad dem brune let.

Tilsæt derefter et par gode teskefulde honning og bland det hele godt sammen. Tilsæt evt. lidt vand.

Lad løgblandingen stå og småboble lidt og smag til med salt og peber. Når væden er fordampet, tages løgblandingen af blusset.

Imens ruller du butterdejen ud og placerer den i et smurt tærtefad.

Du kan også vælge at beklæde tærtefadet med det bagepapir der medfølger i pakken.

Spred creme fraiche ud i et fint lag i bunden af tærtefadet. Læg de honning-indkogte løg ovenpå.

Giv den franske løgtærte et ekstra skud salt og friskkværnet peber som modspil til creme fraichen.

Skær 6 – 8 skiver af en Soignon gederulle. Placer dem rundt omkring på løgtærten.

Hvis du synes der skal mere smæk på smagen, så prøv den kraftigere Soignon Sainte Maure Sélection (200 g), der er ekstra modnet.

Fordel revet ost øverst. Gruyere-ost er toplækkert, men mozzarellaost kan også sagtens fungere.

Bag din franske løgtærte med gedeost og creme fraiche i ca. 30 min. ved 200 °C.

Servér den varm sammen med din favorit-salat. Eksempelvis en simpel grøn salat, hvis det skal være helt let. En tomatsalat som mellemløsning eller en fransk bondesalat, hvis man ønsker en ekstra fyldig salat.

Gedialt – Bon Appetit!

#gedeostendk #Soignon #gedeost #elskergedeost

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.