Butternut squash mos

Som mange trofaste læsere ved, er squash og gedeost bedste venner. Se eksempelvis opskrifterne på Squashtærte eller Squash-tilbehør med tomat.

Det gælder faktisk ikke kun den normale grønne squash. Gedeost passer også super godt sammen med butternut-squash.


NY VIDEO-OPSKRIFT

I denne uge bringer vi derfor opskriften på en cremet butternut squash-mos med gedefriskost. Butternut squash mos er et skønt alternativ til den klassiske kartoffelmos.

Vi har lavet en video af tilberedningen, som kan ses lige herunder.

I videoen tilberedes efterfølgende en cremet butternut squash suppe. Der er mange muligheder med butternut-squash. Suppe og mos er to af de allerbedste. Find selve opskriften på suppen her.

Videoen er fra Tasty og vi er meget glade for at bringe endnu én af deres inspirerende videoer med madlavning med gedeost.

Se også opskriften på Pasta med kylling i cremet sauce eller Strata – æggekage med brød.

Opskrift på butternut squash mos med gedefriskost


TIDSFORBRUG

Måltidstype: Tilbehør

Kogetid: 10 – 15 min.

Personer: 2 – 3

Tilberedning: 10 min.

Sværhedsgrad: Let

INGREDIENSER

  • 85 g. Soignon gedefriskost
  • Ca. 700 g butternut squash, skrællet og skåret i tern
  • 2 spsk mælk
  • 1 spsk frisk rosmarin, hakket
  • Havsalt
  • Friskkværnet sort peber

FREMGANGSMÅDE

Halver, fjern kernerne og skræl en butternut squash. Skær den i grove stykker.

Tilsæt butternut squash-stykkerne til stor gryde kogende vand. Kog i ca. 10-15 minutter indtil de største stykker er møre.

Dræn vandet fra og hæld butternut squash-stykkerne tilbage i gryden. Lad gryden være på middelvarme, men det er en skam at mosen bliver kold, så lad den stå på blusset.

Tilsæt ca. 85 g Soigon gedefriskost naturel, mælk og frisk rosmarin.

Mos med en ’kartoffelmoser’ eller blend med en stavblender indtil den ønskede konsistens er nået. Smag til med salt og peber.

Servér den lækre butternut squash mos med gedeost med det samme som tilbehør til kød eller fisk.

Alternativt kan du putte butternut squash-mosen i et ovnfast fad og bag det i ovnen, hvis det forberedes på forhånd.

Gedialt – Bon Appetit!

#gedeostendk #Soignon #gedeost #elskergedeost

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.